Pirmās pavasara vēsmas jau jūtamas, tāpēc laiks tapināt svaigos pavasara rullīšus, kas arī mūsu garšu kārpiņas pietuvinās pavasarim! Recepti meklē Pie Galda feb/marta 2022.numurā.
Sastāvdaļas
12 loksnes rīspapīra
PILDĪJUMAM
24 gab pagatavotas attīrītas tīģergarneles
12 salātlapas
Bunte svaigu piparmētru
50 g smalkās rīsu nūdeles
50 g korejas burkānu
50g svaigs gurķis
1 gab avokado
MĒRCEI
4 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
4 ēdamkarotes hoisin mērces
1 ēdamkarote rīsu etiķa
1 čili pipars
Silts ūdens
Pagatavošana
Rīsu nūdeles pārlej ar verdošu ūdeni un ļauj ievilkties uz pāris minūtēm. Kad tās ir mīkstas, tās nokāš un noskalo zem auksta tekoša ūdens. Tas ir vajadzīgs, lai tās atdzesētu un apturētu gatavošanos.
Gatavo mērci. Bļodā samaisa zemesriekstu sviestu, hoisin mērci, rīsu etiķi un smalki sagrieztu čili piparu. Mērce šajā stadijā būs ļoti bieza, tādēļ tai maisot pievieno pa vienai ēdamkarotei silta ūdens līdz vēlamajai mērces konsistencei. Vidēji 6-8.
Sagatavo pārējās pildījuma sastāvdaļas. Uz pusēm pārgriež visas garneles, 1/3 no rīspapīra platuma sagriež salātlapas, gurķi un avokado. Sagatavo korejas burkānus un svaigas piparmētru lapiņas.
Sekojot soli pa solim norādījumiem, gatavo vasaras rullīšus. Kārto 4 garneļu puses, salātlapas, korejas burkānus, avokado, piparmētru, rīsu nūdeles un visu sarullē.
Komentāri: