SVAIGIE RULLĪŠI AR GARNELĒM

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Pirmās pavasara vēsmas jau jūtamas, tāpēc laiks tapināt svaigos pavasara rullīšus, kas arī mūsu garšu kārpiņas pietuvinās pavasarim! Recepti meklē Pie Galda feb/marta 2022.numurā.

Sastāvdaļas

12 loksnes rīspapīra

PILDĪJUMAM

  • 24 gab pagatavotas attīrītas tīģergarneles
  • 12 salātlapas
  • Bunte svaigu piparmētru
  • 50 g smalkās rīsu nūdeles
  • 50 g korejas burkānu
  • 50g svaigs gurķis
  • 1 gab avokado

MĒRCEI

  • 4 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
  • 4 ēdamkarotes hoisin mērces
  • 1 ēdamkarote rīsu etiķa
  • 1 čili pipars
  • Silts ūdens

Pagatavošana

  1. Rīsu nūdeles pārlej ar verdošu ūdeni un ļauj ievilkties uz pāris minūtēm. Kad tās ir mīkstas, tās nokāš un noskalo zem auksta tekoša ūdens. Tas ir vajadzīgs, lai tās atdzesētu un apturētu gatavošanos.
  2. Gatavo mērci. Bļodā samaisa zemesriekstu sviestu, hoisin mērci, rīsu etiķi un smalki sagrieztu čili piparu. Mērce šajā stadijā būs ļoti bieza, tādēļ tai maisot pievieno pa vienai ēdamkarotei silta ūdens līdz vēlamajai mērces konsistencei. Vidēji 6-8.
  3. Sagatavo pārējās pildījuma sastāvdaļas. Uz pusēm pārgriež visas garneles, 1/3 no rīspapīra platuma sagriež salātlapas, gurķi un avokado. Sagatavo korejas burkānus un svaigas piparmētru lapiņas.
  4. Sekojot soli pa solim norādījumiem, gatavo vasaras rullīšus. Kārto 4 garneļu puses, salātlapas, korejas burkānus, avokado, piparmētru, rīsu nūdeles un visu sarullē.
  5. Pasniedz kopā ar mērci.