Svaigie gurķu salāti Āzijas garšās

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 2 lielie gurķi
  • sezama sēklas

MĒRCEI

  • apmēram 1 ēdamkarote rīsu etiķa
  • apmēram 2 ēdamkarotes sezama eļļas
  • 1 tējkarote rīvēta ingvera (pēc izvēles)
  • sāls
  • 1–2 tējkarotes medus
  • koriandrs
  • ½ svaiga čili pipara vai čili pārslas

Pagatavošana

2 porcijām

  1. Šiem salātiem lieliski noderēs dārzeņu spirāļotājs, ja tāds mājās ir. Ja darbojaties ar spirāli, tad labāk izvēlēties pamatīga lieluma lauku gurķus (īsos), nevis lielveikalu garos, šauros. Garie gurķi ir trauslāki, miza plānāka un attiecīgi spirāles sanāk švakākas un neizturīgākas.
  2. Gurķus saspirālē vai ļoti plāni sagriež un pārkaisa ar sezama sēklām.
  3. Mazā bļodiņā sajauc mērces sastāvdaļas, un ar dakšiņu visu samaisa. Smalki kapātu svaigu čili vai čili pārslas pārkaisa pāri salātiem. Mērci pārlej tieši pirms ēšanas.