Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Svaigie gurķu salāti Āzijas garšās
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
2 lielie gurķi
sezama sēklas
MĒRCEI
apmēram 1 ēdamkarote rīsu etiķa
apmēram 2 ēdamkarotes sezama eļļas
1 tējkarote rīvēta ingvera (pēc izvēles)
sāls
1–2 tējkarotes medus
koriandrs
½ svaiga čili pipara vai čili pārslas
Pagatavošana
2 porcijām
Šiem salātiem lieliski noderēs dārzeņu spirāļotājs, ja tāds mājās ir. Ja darbojaties ar spirāli, tad labāk izvēlēties pamatīga lieluma lauku gurķus (īsos), nevis lielveikalu garos, šauros. Garie gurķi ir trauslāki, miza plānāka un attiecīgi spirāles sanāk švakākas un neizturīgākas.
Gurķus saspirālē vai ļoti plāni sagriež un pārkaisa ar sezama sēklām.
Mazā bļodiņā sajauc mērces sastāvdaļas, un ar dakšiņu visu samaisa. Smalki kapātu svaigu čili vai čili pārslas pārkaisa pāri salātiem. Mērci pārlej tieši pirms ēšanas.
Komentāri: