Svaigais ābolu deserts

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Šis ir ābolu gads. Katru dienu bērni lasa kritušos ābolus un skumīgi veras koku galotnēs, kas vel pilnas ar rudens dāsnumu. Atslodzei no plātsmaizēm, kēksiem un citiem smagajiem ābolu gardumiem piedāvājam šo gaisīgo, vieglo un atsvaidzinošo ābolu desertu.

Sastāvdaļas

  • 1 kg ābolu
  • 1 citrons
  • ~ 100 g cukura
  • 200 ml baltvīna
  • 2 olu baltumi
  • 15 g želantīna
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Ābolus nomizo, izņem sedzes un savāra biezenī. Ja āboli slikti šķīst, tos sablenderē viendabīgā masā.
  2. Biezeni atdzesē. No citrona norīvē miziņu un izspiež sulu. Abus iemaisa ābolos.
  3. Tāpat pievieno un izmaisa vīnu, cukuru un vaniļa cukuru. Šajā brīdī biezenim pievieno uzbriedinātu un ūdens peldē izkausētu želantīnu.
  4. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāli un saputo stingrās putās.
  5. Putu mākoņus iecilā ābolu biezenī, līdz masa ir viendabīga un gaisīga. Pilda deserta trauciņos un liek ledusskapī sastingt. Pasniedz ar vaniļas mērci vai tāpat bez nekā.
1. pagatavošanas solis
AboluDeserts_1

Ābolus nomizo, izņem sedzes un savāra biezenī. Ja āboli slikti šķīst, tos sablenderē viendabīgā masā.

2. pagatavošanas solis
AboluDeserts_2

Biezeni atdzesē. No citrona norīvē miziņu un izspiež sulu. Abus iemaisa ābolos.

3. pagatavošanas solis
AboluDeserts_3

Tāpat pievieno un izmaisa vīnu, cukuru un vaniļa cukuru. Šajā brīdī biezenim pievieno uzbriedinātu un ūdens peldē izkausētu želantīnu.

4. pagatavošanas solis
AboluDeserts_4

Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāli un saputo stingrās putās.

5. pagatavošanas solis
AboluDeserts_5

Putu mākoņus iecilā ābolu biezenī, līdz masa ir viendabīga un gaisīga. Pilda deserta trauciņos un liek ledusskapī sastingt. Pasniedz ar vaniļas mērci vai tāpat bez nekā.

Komentāri: