Svaigā siera tarte ar meža avenēm

Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

PAMATNEI

230 g kviešu miltu

50 g muskavado cukura

120 g auksta sviesta

1 ola

šķipsna sāls

1–2 ēdamkarotes auksta ūdens

 

PILDĪJUMAM

360 g klasiskā krēmsiera

200 g saldā krējuma

100 g pūdercukura

sula un miza no ½ citrona

sēkliņas no ½ vaniļas pāksts

300 g meža aveņu

 

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu. Virtuves kombainā liek gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu, pievieno muskavado cukuru, miltus, sāli, vaniļu, visu sablendē slapjām smiltīm līdzīgā konsistencē. Pievieno olu un 1 ēdamkaroti auksta ūdens. Blendē, līdz mīkla sāk lipt kopā. Saturu izber uz galda, un ar rokām izveido mīklas bumbu, bet nepārmīca to. Ja mīkla neturas kopā, pievieno vēl 1 ēdamkaroti auksta ūdens. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu.
  2. Sagatavo tartes formu, ko iesmērē ar sviestu un izbārsta ar miltiem, liekos miltus no formas izkrata. Atdzesēto mīklu izrullē nedaudz lielākā diametrā nekā tartes forma, mīklu ieklāj formā un kārtīgi izlīdzina, lai mīkla tiktu visos tartes formas stūrīšos. Liek uz 30 minūtēm ledusskapī.
  3. Pirms cepšanas mīklā sadursta caurumiņus. Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī 15–20 minūtes, līdz pamatne ir zeltaina. Atdzesē.
  4. Pagatavo pildījumu. Bļodā liek krēmsieru, cukuru, saldo krējumu, vaniļu, citrona mizu un sulu un ar mikseri saputo krēmīgā stingrā masā. Tad iemaisa pusi meža aveņu.
  5. Krēmu liek atdzisušajā tartes formā, dekorē ar atlikušajām avenēm. Pirms pasniegšanas tarti nepieciešams noturēt ledusskapī vismaz 3 stundas.