SUŠI HOTDOGS

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

250 g suši rīsu

Kikkoman suši rīsu etiķis
1 nori lapa

šķipsniņa baltā un melnā sezama sēklu

panko rīvmaize

2 olas

Kikkoman kimči mērce (pēc garšas)

augu eļļa fritēšanai

 

Pildījumam

⅓ gurķa

nedaudz sālītu garneļu

1 avokado

nedaudz mazsālīta laša

nedaudz krēmsiera

vasabi pēc garšas

Kikkoman suši mērce

sauja edamame pupiņu

Pagatavošana

  1. Iepriekš izvārītiem siltiem suši rīsiem pievieno rīsu etiķi un viegli iecilā, lai rīsi paliktu graudaini.
  2. Sagatavo pildījumu: sagriež gurķi, avokado un lasi. Noliek malā uz šķīvja.
  3. Bambusa suši paklājiņu ietin pārtikas plēvē, lai rīsi nepieliptu.
  4. Nori lapu pārgriež uz pusēm. Vienam hotdogam izmanto vienu pusi. Gludo pusi liek uz leju.
  5. Uz nori lapas vienmērīgi klāj rīsus līdz pašām maliņām un pārkaisa ar sezama sēklām. Tad apgriež tā, lai rīsi būtu apakšā.
  6. Virsū klāj krēmsieru, nedaudz vasabi, liek lasi un avokado. Pēc tam rūpīgi satin ruļļveida hotdogu.
  7. Vienā bļodiņā ieber panko rīvmaizi. Citā bļodā iesit olas, pievieno mazliet kimči mērces un saklapē.
  8. Suši hotdogu vispirms apviļā olu maisījumā, tad panko rīvmaizē.
  9. Katlā vai dziļā pannā sakarsē apmēram 3 cm augu eļļas slāni. Kad eļļa karsta, uzmanīgi ieliek hotdogu un fritē, līdz tas kļūst zeltaini brūns un kraukšķīgs.
  10. Pēc fritēšanas hotdogā iegriež gareniski pa vidu. Iekšpusē liek gurķi, garneles un, ja vēlas, edamame pupiņas.
  11. Pārlej ar suši mērci un pasniedz uzreiz.

Komentāri: