Strūdele ar ķiršiem

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

3 loksnes kārtainās mīklas bez rauga
500 g saldo ķiršu
50 g gaišā muskavado cukura
miza no 1 citrona
2 ēdamkarotes citronu sulas
2 tējkarotes kukurūzas cietes
3 tējkarotes ūdens
¼ tējkarotes kanēļa
3 ēdamkarotes mannas
1 olas dzeltenums
1 ēdamkarote piena
1 ēdamkarote brūnā cukura

Pagatavošana

1.Ķiršus iztīra no kauliņiem. Liek katlā kopā ar cukuru, citrona mizu un sulu.
Karsē, līdz masa sāk burbuļot.
2. Atsevišķā bļodā samaisa kukurūzas cieti ar ūdeni.
3. Kad ķirši kļuvuši mīksti, pievieno kukurūzas cieti un izmaisa, līdz masa
sabiezējusi. Noņem no uguns un atdzesē istabas temperatūrā.
4. Kārtaino mīklu izrullē taisnstūra formā. Pa vidu liek ķiršus.
5. Atsevišķā bļodā samaisa kanēli un mannu, ko vienmērīgi izber virs ķiršiem.
6. Olu sakuļ kopā ar pienu.
7. Mīklas īsākās malas ieloka uz iekšu. Augšējo garāko malu apsmērē ar olu
masu. Pāri ķiršiem vispirms loka apakšējo malu un tad apsmērēto malu.
8. Strūdeli apgriež otrādi, apsmērē ar olu masu un visas strūdeles garumā viegli
iegriež vertikālas līnijas. Apber ar cukuru, liek līdz 180 ºC temperatūrai
sakarsētā cepeškrāsnī tvaika režīmā un cep 40 minūtes, līdz strūdele ir zeltaini
brūna.
9. Pirms griešanas atstāj istabas temperatūrā 20 minūtes.