Stirfry ar kāpostiem un zemesriekstu mērci

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g parasto kāpostu
  • 100 g violeto kāpostu
  • 2 burkāni
  • 2 saujas sālītu zemesriekstu
  • 100 g nūdeļu
  • 50 ml sojas mērces
  • 1 čili pipars
  • 1 sarkanā paprika
  • 2 ēdamkarotes sezama eļļas
  • 2 tējkarotes brūnā cukura
  • 6 zaļie lociņi
  • 100 g brokoļu rozešu
  • 1 daiviņa ķiploka
  • ½ citrona
  • 200 g cietā tofu

Pagatavošana

  1. Nūdeles novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  2. Abu veidu kāpostus, papriku un burkānus sagriež vienāda izmēra strēmelēs. Brokoļus sadala nelielās rozetēs.
  3. Tofu sagriež neliela izmēra strēmelēs.
  4. Pannā uzkarsē sezama eļļu un apcep tofu. Pievieno smalki sakapātu ķiploku un čili. Pievieno sojas mērci, brūno cukuru un sulu no ½ citrona. Noņem no pannas.
  5. Tīrā pannā nelielā eļļas daudzumā apcep visus sagrieztos dārzeņus.
  6. Pievieno apcepto tofu, izvārītās nūdeles un visu sajauc. Pārber ar sakapātiem lociņiem un zemesriekstiem.