Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Steiks ar Basku sarkano sīpolu – paprikas sautējumu.
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
2 sarkanaie sīpoli
2 daiviņas ķiploka
Striploin steiks
½ ēdamkarote medus
½ tējkarotes kūpinātas paprikas
Daži timiāna zariņi aromātam
Nedaudz sviesta cepšanai
Sāls pēc garšas
Melni pipari pēc garšas
Pagatavošana
Sīpolu sagriež šķēlītēs un atliek bļodā. Ķiploku smalki sakapā. Papriku sagriež garenās strēmelēs un liek cepties uzkarsētā pannā bez eļļas. Ļauj paprikai nedaudz apdegt, lai iegūtu grilēšanas efektu, tad pievieno sīpolu un ķiploku. Pārlej ar eļļu un pievieno šķipsniņu sāls. Ļauj apcepties, pieber kūpinātu papriku, pieliek timiāna zariņus aromātam un apmaisa, lai dārzeņi ievelkas, pēc tam timiānu izņem ārā.
Steiku pārber ar sāli, pannu sakarsē karstu un pievieno olīveļļu. Steiku cep 1 minūti no vienas puses, tad apgriež un cep 2 minūtes no otras puses. Pēc minūtes pievieno nelielu sviesta kubiņu, timiāna zariņu un maltus melnos piparus, ar izkusušo sviestu aplej steiku.
Steiku pasniedz ar paprikas un sīpolu sautējumu, klāt lieliski baudāma glāze Cigar Box Malbec.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: