Steiks ar Basku sarkano sīpolu – paprikas sautējumu.

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

2 sarkanaie sīpoli

2 daiviņas ķiploka

Striploin steiks

½ ēdamkarote medus

½ tējkarotes kūpinātas paprikas

Daži timiāna zariņi aromātam

Nedaudz sviesta cepšanai

Sāls pēc garšas

Melni pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sīpolu sagriež šķēlītēs un atliek bļodā. Ķiploku smalki sakapā. Papriku sagriež garenās strēmelēs un liek cepties uzkarsētā pannā bez eļļas. Ļauj paprikai nedaudz apdegt, lai iegūtu grilēšanas efektu, tad pievieno sīpolu un ķiploku. Pārlej ar eļļu un pievieno šķipsniņu sāls. Ļauj apcepties, pieber kūpinātu papriku, pieliek timiāna zariņus aromātam un apmaisa, lai dārzeņi ievelkas, pēc tam timiānu izņem ārā. 
  2. Steiku pārber ar sāli, pannu sakarsē karstu un pievieno olīveļļu. Steiku cep 1 minūti no vienas puses, tad apgriež un cep 2 minūtes no otras puses. Pēc minūtes pievieno nelielu sviesta kubiņu, timiāna zariņu un maltus melnos piparus, ar izkusušo sviestu aplej steiku. 
  3. Steiku pasniedz ar paprikas un sīpolu sautējumu, klāt lieliski baudāma glāze Cigar Box Malbec.

Komentāri: