jĒRA GAĻAS ŠAŠLIKS AR ČIMIČURRI MĒRCI

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
5 personām

Sastāvdaļas

MARINĀDEI

1 kg jēra šķiņķa

sula no 1 citrona

1 tējkarote sāls

1 tējkarote maltu melno piparu

½ tējkarotes čili pārslu

1 ēdamkarote balzametiķa

 

MĒRCEI

1 buntīte pētersīļu

1 buntīte kinzas

2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa

2 daiviņas ķiploku

1 tējkarote čili pārslu

½ tējkarotes sāls

170 ml olīveļļas

Pagatavošana

  1. Jēra šķiņķi sagriež mazākos gabalos. Liek lielā bļodā un sajauc ar pārējām marinādes sastāvdaļām. Visu labi apmaisa. Atstāj iemarinēties ledusskapī uz pāris stundām. Pirms cepšanas notur istabas temperatūrā vismaz pusstundu. Cep uz grila vai grila pannas, līdz gaļa no visām pusēm ir kārtīgi brūna.
  2. Pētersīļus un kinzu ar kātiem liek virtuves kombainā, pievieno pārējās sastāvdaļas. Visu sablendē viendabīgā masā.