Steiks sarkanvīna marinādē

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 gabali liellopa gaļas steika

GAĻAS MARINĀDEI

  • 2–3 daiviņas ķiploku
  • 3 ēdamkarotes kapātu pētersīļu
  • 3 ēdamkarotes sezama sēklu eļļas
  • 150 ml sarkanvīna
  • 2 tējkarotes kļavu sīrupa
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls, pipari

PASNIEGŠANAI:

  • 200 g vārītas grūbas
  • pesto

Pagatavošana

1. Sagatavo gaļas marinādi. Visas sastāvdaļas sajauc bļodā un pagaršo, pēc garšas pievieno vēl sāli, piparus vai citas garšvielas.

2. Steika gaļas gabalus iemērc marinādē, bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi, un gaļu liek ledusskapī, lai ievelkas. Var atstāt uz nakti vai vismaz uz 1,5–2 stundām, kamēr sagatavo parējās ēdiena sastāvdaļas.

3. Pagatavo steiku. Pannā liek sviestu un olīveļļu, pievieno rozmarīna zariņus. Kad panna uzkarsusi, liek cepties steikus. Atkarībā no steika gabalu lieluma tos cep 3–4 minūtes no katras puses. Pirms pasniegšanas un griešanas ļaut tiem atpūsties, noņemot tos no pannas un pārklājot ar foliju.

4. Uzvāra grūbas. Vienai glāzei sausu grūbu nepieciešami 500 ml ūdens. Ūdeni ar šķipsniņu sāls katliņā uzvāra, ieber grūbas, pievieno mazliet sviesta vai eļļas, un, regulāri apmaisot, vāra apmēram 20 minūtes. Noņem no uguns, katlam uzliek vāku, ļauj grūbām vēl piebriest. Tām jābūt irdenām, ne salipušām. Pasniedz ar pesto pēc izvēles.