Steiks ar grilētu persiku caprese salātiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 2 filejas steiki
  • 3 zariņi timiāna
  • olīveļļa cepšanai
  • 20 g sviesta
  • 1 tējkarote brūnā cukura
  • 3 persiki
  • 1 iepakojums mini mocarellas bumbiņu
  • 200 g ķiršu tomātu
  • 100 g rukolas
  • 1 ēdamkarote balzametiķa krēma
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Steikus apsāla un appiparo. Uzkarsē grilpannu, tajā liek steikus, ko cep no katras puses 2 minūtes. Izceptos steikus ietin folijā un atstāj 5 minūtes atpūsties.
  2. Persikus sagriež daiviņās, uz pannas izkausē sviestu, pievieno brūno cukuru, apgrilē persiku daiviņas brūnas un noliek malā.
  3. Ķiršu tomātus pārgriež uz pusēm, mocarellas bumbiņām nolej šķidrumu.
  4. Uz šķīvja kārto rukolas salātlapas, pāri liek šķēlēs sagrieztu steiku, tad ķiršu tomātus, mocarellas bumbiņas un grilētās persiku daiviņas. Visam pāri pārlej olīveļļu un balzametiķa krēmu. Pasniedz.