Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Steiks ar gorgonzolas siera mērci
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
1 kg liellopu gaļas steiku
sāls
2 ēdamkarotes olīveļļas
4 ēdamkarotes sviesta
4 daiviņas ķiploku
4 zariņi rozmarīna
MĒRCEI
400 ml saldā krējuma
200 g gorgonzolas siera
svaigi malti melnie pipari
3 ēdamkarotes kapātu pētersīļu
Pagatavošana
Mazā katliņā uz vidējas uguns uzkarsē saldo krējumu. Kad tas sāk vārīties, pievieno sadrupinātu gorgonzolas sieru un maisa, līdz siers izkusis un mērce sabiezējusi, karsējot aptuveni 5 minūtes. Ņem nost no uguns, pievieno melnos piparus un kapātus pētersīļus.
Steikus nosusina un bagātīgi sapiparo un sasāla. Uzkarsē grila vai parasto pannu uz vidējas uguns, līdz tā sāk kūpēt. Pannā lej eļļu tā, lai tā noklāj visu pannas dibenu. Steikus liek karstā pannā un cep 30 sekundes, tos lieki neaiztiekot, pēc tam tos var mest riņķī, ik pa laikam mainot puses vai sānus, uz kā tas cepas, līdz tie ir apcepti no visām pusēm. Vidēji izceptam steikam nepieciešamas aptuveni 8 minūtes, bet tas ir ļoti atkarīgs no steika biezuma.
Kad steiki gandrīz izcepti, pannā liek sviestu, ķiploka daiviņas un garšaugus. Steikus pagroza uz visām pusēm, lai tas uzņemtu ķiplokainā sviesta garšu.
Ņem nost no uguns un atstāj atpūsties uz 3 minūtēm, tad griež un pasniedz kopā ar mērci.
Komentāri: