Steiks ar gorgonzolas siera mērci

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg liellopu gaļas steiku
  • sāls
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 4 zariņi rozmarīna

    MĒRCEI

  • 400 ml saldā krējuma
  • 200 g gorgonzolas siera
  • svaigi malti melnie pipari
  • 3 ēdamkarotes kapātu pētersīļu

Pagatavošana

  1. Mazā katliņā uz vidējas uguns uzkarsē saldo krējumu. Kad tas sāk vārīties, pievieno sadrupinātu gorgonzolas sieru un maisa, līdz siers izkusis un mērce sabiezējusi, karsējot aptuveni 5 minūtes. Ņem nost no uguns, pievieno melnos piparus un kapātus pētersīļus.
  2. Steikus nosusina un bagātīgi sapiparo un sasāla. Uzkarsē grila vai parasto pannu uz vidējas uguns, līdz tā sāk kūpēt. Pannā lej eļļu tā, lai tā noklāj visu pannas dibenu. Steikus liek karstā pannā un cep 30 sekundes, tos lieki neaiztiekot, pēc tam tos var mest riņķī, ik pa laikam mainot puses vai sānus, uz kā tas cepas, līdz tie ir apcepti no visām pusēm. Vidēji izceptam steikam nepieciešamas aptuveni 8 minūtes, bet tas ir ļoti atkarīgs no steika biezuma.
  3. Kad steiki gandrīz izcepti, pannā liek sviestu, ķiploka daiviņas un garšaugus. Steikus pagroza uz visām pusēm, lai tas uzņemtu ķiplokainā sviesta garšu.
  4. Ņem nost no uguns un atstāj atpūsties uz 3 minūtēm, tad griež un pasniedz kopā ar mērci.