fbpx

Steiks ar dārzeņiem un sinepju mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Labs steiks nevar būt negaršīgs. Šoreiz piedāvājam to  pasniegt ar riekstainiem dārzeņiem un sātīgu sinepju mērci. Kādēļ  riekstainiem? Tādēļ, ka dārzeņi pirms cepšanas apvārtīti riekstu skaidiņās. Ingas Kalniņas orģinālreceptē izmantoti divi dažādi rieksti, bet varat arī iztikt ar viena veida, kas Jums labāk tīk. Krāsai uz šķīvja – blanšētas pupiņas, mūsuprāt pagalam nenovērtēts dārzenis, kas pieejams visu cauru gadu – gan saldētavu vitrīnās, gan svaigā veidā visos lielveikalos.

Sastāvdaļas

  • 4 steika gabali
  • sāls, pipari, olīveļļa
  • 2 ēdamkarotes  Dižonas sinepju
  • ~ 1 kg cietie dārzeņi: selerijas sakne, pastinaks, pētersīļu sakne, saldais kartupelis, topinambūri, kālis, burkāns ( pēc jūsu izvēles)
  • 50 g mandeļu bez mizas
  • 50 g lazdu riekstu bez mizas
  • olīveļļa, sāls
  • 400 g  zaļās pupiņas

MĒRCEI

  • 100 ml olīveļļas
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 70 g grieķu jogurta
  • 15 ml citronu sulas
  • 2 ēdamkarotes Dižonas sinepju

Pagatavošana

  1. Lēzenā bļodā samaisa labu devu olīveļļas kopā ar sāli, sinepēm un pipariem. Steika gabalus apsmērē ar marinādi un atstāj uz brīdi tajā. Tur ledusskapī.
  2. Nomizo un sagriež stienīšos dārzeņus. Sablendē vai sasmalcina riekstus, ko samaisa kopā ar sāli. Dārzeņu stienīšus apslaka ar nedaudz olīveļļas un iemaisa sasmalcinātajos riekstos.
  3. Dārzeņus kārto uz pannas tā, lai tie nesaskaras. Liek cepties līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, līdz tie ir gatavi un rieksti apkārt zeltaini brūni.
  4. Kamēr dārzeņi ir krāsnī, pagatavo sinepju mērci steikam.
  5. Blendera traukā (blenderis ar putojamo slotiņu) lej olīveļļu, pievieno izspiestus ķiplokus, grieķu jogurtu, citronu sulu, sinepes un visu labi saputo, līdz veidojas bieza mērce. Uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.
  6. Pēdējā brīdi, kamēr steiks vēl nostāvas, katlā vārošā ūdenī noblanšē zaļās pupiņas.
  7. Ņem pannu, ielej tajā pāris ēdamkarotes olīveļļas un uzkarsē. Kad eļļa ir karsta, tajā liek steika gabalus. Vidēji ceptam steikam nepieciešamas apmēram 3 minūtes no katras puses, taču tas atkarīgs no gaļas gabala lieluma un biezuma.
  8. Kad steiks gatavs, to liek uz dēlīša, pārklāj ar foliju un sagatavo visas pārējās sastāvdaļas pasniegšanai.

Komentāri:

Jūsu komentārs: