To, ka mūsdienās ar 24 stundām diennaktī ir par maz, no draugiem un kolēģiem dzirdam aizvien biežāk. Tāpēc labi, ka ir “Gatavo 3” komanda, kas garda ēdiena pagatavošanas laiku palīdz samazināt līdz minimumam. Lūk, vēl viena recepte, kas īsā laika posmā ļaus tev pagatavot smalkus siltos salātus.
Šajā receptē vissvarīgākais ir pareizi pagatavot gaļu. Proti, sākumā tā uz pannas jāapcep trīs minūtes no katras puses, pēc tam aptuveni septiņas minūtes jācep cepeškrāsnī. Pēc cepšanas cepeškrāsnī gaļu aptuveni piecas minūtes noliek “atpūsties” un tikai tad to griež šķēlēs.
Daži ieteikumi gaļas izvēlei. Pirmkārt, viens no galvenajiem un vieglāk atminamiem paņēmieniem ir krāsa – liellopa gaļai ir jābūt izteikti sarkanai. Otrkārt, gaļas virsmai jābūt sausai un bez izteiktiem citas krāsas pigmentiem. Ir grūti paskaidrot, kā gaļai jāsmaržo, taču viens ieteikums šeit ir – smaržai jābūt patīkamai, tādai, lai ir vēlme no tās kaut ko pagatavot.
Ja ir iespēja, vislabāk atrast sev uzticamu miesnieku, kurš jūs vislabāk pamācīs labas gaļas izvēlē un, visticamāk, to arī piedāvās pirkšanai.
Sastāvdaļas gaļas pagatavošanai:
Sastāvdaļas mērcei:
Sastāvdaļas salātiem:
Komentāri: