Steika maize ar ajvar mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

MAIZEI
4 biezas šķēles baltmaizes
1 tējkarote sviesta
1 tējkarote olīveļļas

AJVAR MĒRCEI
1 neliels baklažāns
2 sarkanās paprikas
2 daiviņas ķiploku
sāls pēc garšas
1 tējkarote medus

STEIKAM
200 g sirloin steika
1 daiviņa ķiploka
1 ēdamkarote olīveļļas
1 zariņš rozmarīna

nedaudz rukolas un melno piparu

Pagatavošana

4 porcijām

  1. Pagatavo ajvar mērci. Paprikas un baklažānu liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī grila režīmā uz 25 minūtēm, līdz tie apdeguši melni. Gatavus liek maisiņā vai bļodā zem plēves uz 10 minūtēm.
  2. Kad dārzeņi pastāvējuši, novelk tiem mizu un liek blenderī kopā ar ķiploka daiviņām, medu un sāli. Visu sablendē viendabīgā masā.
  3. Sakarsētā pannā lej eļļu, liek ķiploka daiviņu un rozmarīna zariņu un liek cepties steika šķēli 2 minūtes no katras puses. Gatavu steiku apsāla un ietin folijā uz 10 minūtēm. Pēc tam sagriež plānās šķēlītēs.
  4. Pannā izkausē sviestu un eļļu. Maizi sagriež 1,5–2 cm biezās šķēlēs un liek apgrauzdēties uz pannas zeltainu no abām pusēm.mil
  5. Uz apgrauzdētās maizes smērē pagatavoto mērci, pāri liek steika strēmeles, apber ar svaigiem pipariem un dekorē ar rukolas lapiņām.