Šreka zaļā sāļā rulete

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Šī rulete bija pārsteigums mums pašiem – pirmkārt jau ar savu spilgto krāsu. Kā sauja svaigu spinātu var padarīt biskvītu tik spilgtu? Var!

Atdzesējiet krāsaino biskvītu un satiniet tajā svaigus dārzeņus ar aromātisku krēmu.

Rulete var kalpot gan kā lieliska uzkoda, ar ko pārsteigt ciemiņus, gan arī kā viegls vakariņu ēdiens.

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 5 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 150 g spinātu
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • nedaudz sviesta papīra ietaukošanai
  • cepamais papīrs cepšanai

1. pildījums:

  • 4 ēdamkarotes fitaki siera
  • 4 ēdamkarotes jogurta bez piedevām
  • 1 paprika
  • sauja redīsu
  • neliela buntīte diļļu

2. pildījums:

  • 4 ēdamkarotes fitaki siera
  • 4 ēdamkarotes grieķu jogurta
  • ¼ svaiga ananāsa
  • 1 ēdamkarote saulespuķu sēkliņu
  • neliela buntīte diļļu

Pagatavošana

  1. Spinātus noskalo un nosusina. Ja spināti ir lieli, tos saplēš nelielos gabaliņos, norauj kātiņus un liek blendera traukā.
  2. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem un pievieno spinātiem.
  3. Pieber cukuru un sablendē viendabīgā masā.
  4. Pievieno miltus un samaisa. Vairs nekuļ.
  5. Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Kulšanas laikā pievieno šķipsniņu sāls.
  6. Kad olbaltums ir sakults, to iecilā mīklā.
  7. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Papīru ietauko ar sviestu un uzlej mīklu. Cep 12 minūtes. Ruleti nedrīkst pārcept, jo tad tā būs sausa.
  8. Karstu ruleti uzmanīgi sarullē un atstāj atdzist.
  9. Pagatavo pildījuma krēmu: jogurtu samaisa ar sieru viendabīgā masā.
  10. Sagriež dārzeņus. Pirmajam pildījuma variantam smalki sagriež papriku un redīsus, sakapā dilles.
  11. Otrajam variantam nomizo un mazos gabaliņos sagriež ananāsu.
  12. Uz sakarsētas pannas apgrauzdē saulespuķu sēklas.
  13. Biskvītu attin vaļā un pārsmērē ar krēmu.
  14. Pusi pārkaisa ar vieniem dārzeņiem, otru pusi – ar otriem un saulespuķu sēklām.
  15. Aizrullē biskvītu ciet.
  16. Ruleti liek vēsumā un pasniedz pēc stundas, kad garšas ir savilkušās.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spinātus noskalo un nosusina. Ja spināti ir lieli, tos saplēš nelielos gabaliņos, norauj kātiņus un liek blendera traukā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem un pievieno spinātiem.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pieber cukuru un sablendē viendabīgā masā.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno miltus un samaisa. Vairs nekuļ.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Kulšanas laikā pievieno šķipsniņu sāls.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad olbaltums ir sakults, to iecilā mīklā.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Papīru ietauko ar sviestu un uzlej mīklu. Cep 12 minūtes. Ruleti nedrīkst pārcept, jo tad tā būs sausa.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karstu ruleti uzmanīgi sarullē un atstāj atdzist.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo pildījuma krēmu: jogurtu samaisa ar sieru viendabīgā masā.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagriež dārzeņus. Pirmajam pildījuma variantam smalki sagriež papriku un redīsus, sakapā dilles.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Otrajam variantam nomizo un mazos gabaliņos sagriež ananāsu.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz sakarsētas pannas apgrauzdē saulespuķu sēklas.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biskvītu attin vaļā un pārsmērē ar krēmu.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pusi pārkaisa ar vieniem dārzeņiem, otru pusi – ar otriem un saulespuķu sēklām.

15. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aizrullē biskvītu ciet.

16. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruleti liek vēsumā un pasniedz pēc stundas, kad garšas ir savilkušās.

Komentāri: