Šī rulete bija pārsteigums mums pašiem – pirmkārt jau ar savu spilgto krāsu. Kā sauja svaigu spinātu var padarīt biskvītu tik spilgtu? Var!
Atdzesējiet krāsaino biskvītu un satiniet tajā svaigus dārzeņus ar aromātisku krēmu.
Rulete var kalpot gan kā lieliska uzkoda, ar ko pārsteigt ciemiņus, gan arī kā viegls vakariņu ēdiens.
1. pildījums:
2. pildījums:
Spinātus noskalo un nosusina. Ja spināti ir lieli, tos saplēš nelielos gabaliņos, norauj kātiņus un liek blendera traukā.
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem un pievieno spinātiem.
Pieber cukuru un sablendē viendabīgā masā.
Pievieno miltus un samaisa. Vairs nekuļ.
Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Kulšanas laikā pievieno šķipsniņu sāls.
Kad olbaltums ir sakults, to iecilā mīklā.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Papīru ietauko ar sviestu un uzlej mīklu. Cep 12 minūtes. Ruleti nedrīkst pārcept, jo tad tā būs sausa.
Karstu ruleti uzmanīgi sarullē un atstāj atdzist.
Pagatavo pildījuma krēmu: jogurtu samaisa ar sieru viendabīgā masā.
Sagriež dārzeņus. Pirmajam pildījuma variantam smalki sagriež papriku un redīsus, sakapā dilles.
Otrajam variantam nomizo un mazos gabaliņos sagriež ananāsu.
Uz sakarsētas pannas apgrauzdē saulespuķu sēklas.
Biskvītu attin vaļā un pārsmērē ar krēmu.
Pusi pārkaisa ar vieniem dārzeņiem, otru pusi – ar otriem un saulespuķu sēklām.
Aizrullē biskvītu ciet.
Ruleti liek vēsumā un pasniedz pēc stundas, kad garšas ir savilkušās.
Ļoti talantīgi! Lieliski! Radoši! Bija prieks, kad šo atradu!