SPRINKLU CEPUMI AR MANDEĻU EKSTRAKTU

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

55 g sviesta istabas temperatūrā

100 g baltā cukura

30 g brūnā cukura

1 ola

1 tējkarote Dr. Oetker vaniļas pastas

1 piliens Dr. Oetker mandeļu ekstrakta

180 g kviešu miltu

½ tējkarotes Dr. Oetker cepamā pulvera

½ tējkarotes sodas

½ tējkarotes kukurūzas cietes

šķipsniņa sāls

50 g Dr. Oetker krāsaino pērlīšu

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
  2. Sviestu saputo gaisīgās putās ar abu veidu cukuriem, puto vidējā ātrumā apmēram 2 minūtes. Pievieno olas un vaniļas pastu, puto maksimālā režīmā 1 minūti.
  3. Izsijā miltus, sodu, cepamo pulveri, sāli un kukurūzas cieti. Visu samaisa.
  4. Abas masas apvieno. Pievieno krāsainās pērlītes.
  5. Veido apmēram 50 g lielas bumbiņas un liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, ar atstarpi starp cepumiem.
  6. Cep 11–13 minūtes.