Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Spinātu mafini ar vistas spinātu pastēti
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
Pastētei
1 vistas fileja
2–3 ēdamkarotes liesas majonēzes vai grieķu jogurta
100 g spinātu
1 avokado
3 ēdamkarotes olīveļļas
sula no ½ citrona
1 daiviņa ķiploka
1 zariņš timiāna
Mafiniem
150 g spinātu
70 ml eļļas
1 ola
125 ml kefīra vai paniņu
1 ēdamkarote cukura
½ tējkarotes sāls
200 g miltu
1,5 tējkarotes cepamā pulvera
sula no ½ citrona
Pagatavošana
Vispirms pagatavo mafinus. Spinātus notīra, ja lapas ir lielas, tās saplēš mazākās. Liek blenderī kopā ar olu, eļļu un cukuru. Masu blendē, līdz tā kļuvusi viendabīga un koši zaļa. Pievieno citronu sulu.
Masā iemaisa kefīru, cepamo pulveri un miltus.
Mafinu trauciņos liek mafinu papīra formiņas, un tajās lej sagatavoto masu.
Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 20 minūtes.
Pagatavo pastēti. Vistas fileju novāra sālsūdenī, pievienojot timiānu un ķiploku.
Kad vista novārījusies, to atdzesē. Tikmēr blendera traukā sakuļ spinātu lapiņas, grieķu jogurtu un eļļu. Pievieno avokado, atdzesētu, gabalos sagrieztu vistas fileju un sulu no ½ citrona. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Paniņas var aizstāt ar jebkuru vegānisku pienu. Piemēram, riekstu vai sojas pienu. Un vēl, protams, paniņu vietā var izmantot arī ūdeni, bet tādā gadījumā tie būs pliekanāki.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Pastētei laikam neliktu spinātus,bet izdomātu,ko citu,savādāk tā spinātu garša visur, un ir sajūta,ka par daudz.
Ar ko var aizstāt kefīru vai paniņas, ja nevar lietot govs/kazas/aitas pienu/kefīru?
Paniņas var aizstāt ar jebkuru vegānisku pienu. Piemēram, riekstu vai sojas pienu. Un vēl, protams, paniņu vietā var izmantot arī ūdeni, bet tādā gadījumā tie būs pliekanāki.
Ar ko varētu aizstāt vistu (gavēna laikā)?
Pastēti var pagatavot arī no burkāniem vai bietēm. Meklējiet recepti recepšu meklētājā
Kaa vinji garshotu saldajaa varianta?
Ļoti labi. Tikai vajag piebērt tik cukuru cik ber saldajiem mafiniem. Tikai tad ir jāēd bez pastētes.
Olas vieta,ko ieteicams būtu pievienot klāt?
Mēģiniet vispār bez olas.
Ļoti garšīgi. Noteikti gatavošu vēl.
Tuvojas vārda diena, noteikti izmēģināšu, lai pārsteigtu kolēģus! 🙂