fbpx

Spinātu kišs ar ziedkāpostu pamatni un kūpinātu lasi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • ½ paciņas svaigu spinātu
  • 10 olas
  • ¼ tējkarotes citronpiparu
  • 120 g svaiga vai kūpināta laša filejas
  • 1 tējkarote vasabi mārrutku
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 200 g cietā tipa siera
  • 1 tējkarote kokosriekstu sviesta

Pamatnei

  • 1 galviņa ziedkāposta
  • 1 ola
  • 1 zariņš rozmarīna
  • ½ tējkarotes ķiploku sāls

Pagatavošana

  1. Ziedkāpostu sablendē līdz ļoti smalkai konsistencei. Izklāj uz cepamā papīra un 15 minūtes liek cepties krāsnī vai arī 5 minūtes novāra nelielā ūdens daudzumā.
  2. Kad izpildīts 1. punkts, ziedkāpostu masu liek marlē vai sietā un nospiež visu lieko mitrumu.
  3. Masai pievieno sakapātu rozmarīnu, ķiploku sāli un olu, viendabīgi samīca un saveļ bumbā.
  4. 24 cm/dm veidni ietauko ar kokosriekstu sviestu. Bumbu liek veidnes centrā un izlīdzina uz malām.
  5. Liek cepties līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes.
  6. Kamēr cepas pamatne, pagatavo pildījumu. Olas sakuļ, pievieno nedaudz sāls, citronpiparus, vasabi mārrutku pastu, cepamo pulveri un rīvētu cieto sieru. Masā iejauc spinātus un nelielus laša gabaliņus.
  7. Lej pāri ziedkāpostu pamatnei un cep 160 °C temperatūrā 25 minūtes, kamēr olu masa sacietējusi.

Komentāri:

Jūsu komentārs: