Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Spinātu kišs ar ziedkāpostu pamatni un kūpinātu lasi
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
½ paciņas svaigu spinātu
10 olas
¼ tējkarotes citronpiparu
120 g svaiga vai kūpināta laša filejas
1 tējkarote vasabi mārrutku
1 tējkarote cepamā pulvera
200 g cietā tipa siera
1 tējkarote kokosriekstu sviesta
Pamatnei
1 galviņa ziedkāposta
1 ola
1 zariņš rozmarīna
½ tējkarotes ķiploku sāls
Pagatavošana
Ziedkāpostu sablendē līdz ļoti smalkai konsistencei. Izklāj uz cepamā papīra un 15 minūtes liek cepties krāsnī vai arī 5 minūtes novāra nelielā ūdens daudzumā.
Kad izpildīts 1. punkts, ziedkāpostu masu liek marlē vai sietā un nospiež visu lieko mitrumu.
Masai pievieno sakapātu rozmarīnu, ķiploku sāli un olu, viendabīgi samīca un saveļ bumbā.
24 cm/dm veidni ietauko ar kokosriekstu sviestu. Bumbu liek veidnes centrā un izlīdzina uz malām.
Liek cepties līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes.
Kamēr cepas pamatne, pagatavo pildījumu. Olas sakuļ, pievieno nedaudz sāls, citronpiparus, vasabi mārrutku pastu, cepamo pulveri un rīvētu cieto sieru. Masā iejauc spinātus un nelielus laša gabaliņus.
Lej pāri ziedkāpostu pamatnei un cep 160 °C temperatūrā 25 minūtes, kamēr olu masa sacietējusi.
Paldies! TV tas viss izskatījās ļoti garšīgi…varbūt vajadzētu pamēģināt
Smeķīgs bez gala!
Cik daudz ir puse paciņas spinātu gramos?