Spinātu batoniņi

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

Pamatnei

  • 50 g tumšās šokolādes
  • 20 g kakao
  • 10 dateles
  • 120 g kokosriekstu skaidiņu

Vidusdaļai  

  • 150 g Indijas riekstu
  • 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
  • 40 ml kokosriekstu eļļas
  • 100 g spinātu
  • 2–3 ēdamkarotes medus

Virskārtai

  • 25 g kakao
  • 80 ml kokosriekstu eļļas
  • 2 ēdamkarotes medus

 

  • ēdiena smalcinātājs vai blenderis

Pagatavošana

  1. Iepriekšējā vakarā pirms gatavošanas Indijas riekstus aplej ar ūdeni un atstāj mērcēties.
  2. Kantainu formu (~ 20 x 20 cm) izklāj ar cepamo papīru.
  3. Blendera traukā liek visas pamatnes sastāvdaļas un blendē, līdz izveidojas viendabīga konsistence. Masu liek formā, izlīdzina un piepresē ar karoti.
  4. Pagatavo vidusdaļu – sastāvdaļas atkal liek kombainā vai blenderī un blendē, līdz izveidojas krēmīga masa. Lej to pāri pamatnei un izlīdzina.
  5. Pagatavotu virskārtu – glazūru. Izkausē kokosriekstu eļļu, pievieno medu un kakao. Samaisa, līdz izveidojusies krēmīga mērce. Pārlej to pāri zaļajai masai. Formu liek saldētavā uz 15 minūtēm. Pēc dzesēšanas sagriež un servē.

Komentāri: