Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Spinātu batoniņi
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
6 personām
Sastāvdaļas
Pamatnei
50 g tumšās šokolādes
20 g kakao
10 dateles
120 g kokosriekstu skaidiņu
Vidusdaļai
150 g Indijas riekstu
1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
40 ml kokosriekstu eļļas
100 g spinātu
2–3 ēdamkarotes medus
Virskārtai
25 g kakao
80 ml kokosriekstu eļļas
2 ēdamkarotes medus
ēdiena smalcinātājs vai blenderis
Pagatavošana
Iepriekšējā vakarā pirms gatavošanas Indijas riekstus aplej ar ūdeni un atstāj mērcēties.
Kantainu formu (~ 20 x 20 cm) izklāj ar cepamo papīru.
Blendera traukā liek visas pamatnes sastāvdaļas un blendē, līdz izveidojas viendabīga konsistence. Masu liek formā, izlīdzina un piepresē ar karoti.
Pagatavo vidusdaļu – sastāvdaļas atkal liek kombainā vai blenderī un blendē, līdz izveidojas krēmīga masa. Lej to pāri pamatnei un izlīdzina.
Pagatavotu virskārtu – glazūru. Izkausē kokosriekstu eļļu, pievieno medu un kakao. Samaisa, līdz izveidojusies krēmīga mērce. Pārlej to pāri zaļajai masai. Formu liek saldētavā uz 15 minūtēm. Pēc dzesēšanas sagriež un servē.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Ar ko var aizvietot kokosriekstu eļļu?
Es aizvietotu ar parastu, labas kvalitātes sviestu
Es aizvietotu ar parastu, labas kvalitātes sviestu