Sparģeļu tartars ar ķimeņu popkornu

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

POPKORNAM

  • grauzdētas, samaltas ķimenes
  • Popkorna graudiņi

MARINĀDEI

  • 1 tējkarote ābolu etiķa
  • 1 ēdamkarote agaves sīrupa
  • 1 ēdamkarote tomātu mērces
  • 1 ēdamkarotes Vusteras mērces
  • 2 tējkarote pilngraudu sinepju
  • 5–10 pilieni tabasko
  • 100 ml olīveļļas
  • 1 tējkarote dūmu eļļas

TARTARAM

  • 500 g sparģeļu
  • 1 tējkarote mazo kaperu
  • ½ šalotes sīpola
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 2 cm čili
  • 2 pipargurķīši
  • 5 olīvas
  • miziņa no ¼ citrona
  • 1 mazs pētersīļa zariņš

Pagatavošana

  1. Mazā bļodiņā sajauc kopā visas marinādes sastāvdaļas.
  2. Blanšē sparģeļus, ieliekot tos verdošā ūdenī uz 3 minūtēm un atdzesējot zem tekoša auksta ūdens vai ledus vannā. Sparģeļus sagriež mazās ripiņās un noliek malā.
  3. Smalki sakapā visas pārējās tartara sastāvdaļas un iemaisa marinādē.
  4. Sparģeļus pasniedz, liekot tos traukā un pievienojot tiem nedaudz tartara mērces.
  5. Pagatavo popkornu, kā norādīts uz iepakojuma, un pievieno tam grauzdētas, samaltas ķimenes.
  6. Pasniedz tartaru kopā ar popkornu.