Spaghetti bolognese ar sarkanvīnu

līdz 1 h
4 personām

Itāļu klasika, ko baudīt jebkurā gadalaikā. Tik garšās pārbaudīta vērtība, ka tā iekļauta visas Dienvideiropas bērnu ēdienkartēs blakus karbonādei un fri kartupeļiem.  Tādēļ esam iekļāvuši šo burvīgo ēdienu arī šajā projektā un dalāmies. Ja jūs nevēlaties pievienot sarkanvīnu, nedariet to. Ēdiens būs garšīgs arī bez tā.

Sastāvdaļas

  • 300 g spageti
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 800 g liellopu maltās gaļas
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 2 sīpols
  • 800 g konservētu tomātu (1 bundžiņa)
  • 1 glāze sausa sarkanvīna
  • 2 ēdamkarotes medus vai cukura
  • 2 saujas sakapātu pētersīļu

Pasniegšanai: ķiršu tomātiņi, svaigs baziliks, smalki sarīvēts cietā tipa siers

Pagatavošana

  1. Spageti novāra atbilstoši norādītajai instrukcijai uz iepakojuma.
  2. Ķiplokus un sīpolu sasmalcina.
  3. Pannā izkausē sviestu, un tajā apcep sasmalcinātos sīpolus, ķiplokus un gaļu. Pievieno arī sasmalcinātus pētersīļus, sāli un piparus.
  4. Kad gaļa sacepta, pievieno glāzi sarkanvīna un medu, ļauj visam sautēties vēl apmēram 10 minūtes, tad pievieno konservētos tomātus. Noregulē garšu ar sāli, pipariem un medu. Visu karsē vēl 10 minūtes.
  5. Spageti kārto bļodiņā, pāri liek pagatavoto mērci, bagātīgi pārkaisa ar sieru, dekorē ar ķiršu tomātiņiem un bazilika lapiņām.

Komentāri: