Spageti ar krēmīgu ķirbju mērci un bekona kraukšķiem

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g spageti
  • 300 g ķirbja
  • 70 g rikotas siera
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 100 g Parmas vai cita cietā tipa siera
  • 150 g kūpināta bekona
  • 2 zariņi timiāna
  • 1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu
  • eļļa

Pagatavošana

  1. Makaronus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma, noskalo ar aukstu ūdeni un atliek malā.
  2. Ķirbi sagriež nelielos kubiņos, apslaka ar eļļu, sāli un kopā ar ķiploka daiviņām un timiānu liek līdz 200° C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 20 minūtes.
  3. Tikmēr uz pannas apkraukšķina bekonu tā, lai tas gana kraukšķīgs un labi izcepies.
  4. Bekonu smalki sakapā.
  5. Karstu ķirbi un ķiplokus sablendē viendabīgā masā, iemaisa 50 g cietā siera un visu rikotas sieru. Mērci uzkarsē, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  6. Spageti iemaisa mērcē. Pasniedz karstus, pārbērtus ar bekona kraukšķiem. Papildus piedāvā rīvētu cieto sieru.