Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Spageti ar gaļas bumbiņām, pildītām ar mocarellas sieru
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
300 g maltas liellopu gaļas
300 g maltas cūkgaļas
3 šķēles gaišās maizes (var būt sausa)
piens (maizes izmērcēšanai)
2 olu dzeltenumi
2 saujas sakapātu pētersīļu
1–2 daiviņas ķiploku
mazās mocarellas bumbiņas
tomāti savā sulā
2–3 ēdamkarotes grauzdētu un maltu lazdu riekstu vai mandeļu
spageti
sāls, pipari
olīveļļa cepšanai
cietais rīvētais Parmas siers
Pagatavošana
Malto gaļu samīca kopā. Cūkgaļas pievienošana bumbiņas padarīs sulīgākas, taču var izmantot tikai viena veida malto gaļu.
Atsevišķā bļodiņā liek sausas maizes šķēles vai grauzdiņus un pārlej ar pienu. Atstāj, lai izmirkst.
Maltās gaļas masai pievieno olu dzeltenumus, labu šķipsniņu sāls un melno piparu, sakapātus zaļumus, caur ķiploku spiedi saspiestas ķiploku daiviņas un visu labi iemaisa.
Nospiež maizei lieko šķidrumu un pievieno arī to maltajai gaļai. Visu labi samīca.
Sagatavo gaļas bumbiņas, katrā pa vidu liekot mocarellas siera bumbiņu. Tām nav jābūt perfektas formas, jo tieši nelīdzenās un greizās vislabāk uzsūks mērci vēlāk.
Pannā uzkarsē olīveļļu, un liek bumbiņas apcepties no visām pusēm.
Kad gaļas bumbiņas ir no visām pusēm apceptas, uz pannas lej tomātus savā sulā un visu labi samaisa. Karsē visu uz lēnas uguns, līdz tomāti sāk vārīties. Pievieno sāli, piparus pēc garšas. Pievieno vēl labu sauju kapātu zaļumu un arī sasmalcinātos riekstus. Visu nogaršo un papildina ar kādu no garšvielām.
Spageti novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Kad gatavi, nokāš ūdeni, mazliet saglabājot vārīšanās šķidrumu (burtiski tikai pāris ēdamkarotes). Gaļas bumbiņu mērci un pašas bumbiņas uzmanīgi iemaisa spageti.
Komentāri: