Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Šokolādes un mango siera kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām
Sastāvdaļas
300 g šokolādes cepumu
120 g sviesta
300 g krēmsiera
100 g brūnā cukura
3 olas
10 g kakao
1 ēdamkarotes kukurūzas cietes
150 ml skābā krējuma
150 g izkausētas šokolādes
2 nelieli mango
2 ēdamkarotes cukura (pēc izvēles)
cepamā veidne 24 cm/dm
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. 24 cm/dm cepamo formu izklāj ar cepamo papīru.
Ēdiena smalcinātājā vai ar mīklas rulli sasmalcina cepumus līdz drupačām. Nelielā katliņā izkausē sviestu. Bļodā rūpīgi samaisa cepumu drupačas kopā ar izkausēto sviestu. Pēc tam ber tās sagatavotajā formā, izlīdzina un nopresē.
Pagatavo krēmu. Lielā bļodā liek krēmsieru, cukuru, cieti un kakao. Maisa vai kuļ, līdz sastāvdaļas samaisījušās. Turpinot kult, pa vienai pievieno olas. Kad iegūta viendabīga masa, pievieno izkausēto šokolādi un skābo krējumu. Rūpīgi vēlreiz izmaisa.
Mango nomizo. Vienu sagriež nelielos kubiņos un iemaisa krēma masā. Masu lej sagatavotajā veidnē un cep cepeškrāsnī aptuveni 1 stundu 10 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Tikmēr otru mango nomizo, atdala no kaula, sasmalcina un liek katliņā. Ja vēlas, pēc garšas var pievienot nedaudz cukura. Uzvāra un uz mazas uguns turpina vārīt, līdz auglis kļuvis nedaudz mīksts. Pēc tam sablendē un pārlej atdzisušai kūkai.
Kūka ļoti garda, bet tomēr ir neprecizitātes- video tika teikts, ka jācep 180C, šeit rakstīts, ka 160C.. Man 1h 10min 160C bija par maz… Sāku skatīties video un sapratu kas par vainu 😉
Sveiki! Gribēju dalīt līdzi savu pieredzi. Uz ballīti gribēju pagatavot ko jaunu, nolēmu šo kūku par labu esam, lasot ari atsaukmes ka ir laba. Visu darīju precīzi pēc receptes, bet godīgi sakot, tā bija negaršīga plus vel tas, ka izmaksāja gandriz 20 eiro! Ari kā rakstīts, ka virspusē jāliek vārīts mango, tas garšoja loti nelabi, labak nebūtu to mango izkepajusi un apēdusi tapat. Vīram ari negaršoja. Neiesaku noteikti. Bet gaumes dažādas, varbut kādam ari šķiet garsiga..
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Sanāca perfekti! Un ļoti gardi 🙂 paldies par recepti!
Esmu gatavojusi vairākas reizes un guvusi atzinību draugu ballītēs! Paldies par tik labu recepti 🙂
Kādu krēmsieru labāk izmantot? Kādēļ nepieciešama kukurūzas ciete? Rimi var iegādāties?
Kādu krēmsieru labāk izmantot? Kādēļ nepieciešama kukurūzas ciete? Rimi var iegādāties?
Jā rimī var nopirkt kukurūzas cieti.
Kūka ļoti garda, bet tomēr ir neprecizitātes- video tika teikts, ka jācep 180C, šeit rakstīts, ka 160C.. Man 1h 10min 160C bija par maz… Sāku skatīties video un sapratu kas par vainu 😉
Izlabojām. Paldies par komentāru.
Vai šī kūka sanāk slapja? Vai biskvīta daļa ir diezgan sausa?
Sveiki!Kādus šokolādes cepumus labāk izmantot? Selgas?
Vai kukurūzas cietes vietā var izmantot kartupeļu cieti vai miltus?
Vislabāk ir izmantot Selgas šokolādes cepumus.
Sveiki! Gribēju dalīt līdzi savu pieredzi. Uz ballīti gribēju pagatavot ko jaunu, nolēmu šo kūku par labu esam, lasot ari atsaukmes ka ir laba. Visu darīju precīzi pēc receptes, bet godīgi sakot, tā bija negaršīga plus vel tas, ka izmaksāja gandriz 20 eiro! Ari kā rakstīts, ka virspusē jāliek vārīts mango, tas garšoja loti nelabi, labak nebūtu to mango izkepajusi un apēdusi tapat. Vīram ari negaršoja. Neiesaku noteikti. Bet gaumes dažādas, varbut kādam ari šķiet garsiga..