Šokolādes siera kūka ar ķiršiem

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g sāļo krekeru
  • 100 g sviesta
  • 500 g Mascarpone krēmsiera
  • 100 g brūnā cukura
  • 10 g kukurūzas cietes
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 50 g piena šokolādes
  • 3 olas
  • 150 ml skābā krējuma
  • 300 g skābo ķiršu (var izmantot saldētus)

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 °C temperatūrai. Cepamo formu 20 cm/dm noklāj ar cepamo papīru, malas ietauko ar sviesta gabaliņu vai olīveļļu.
  2. Nelielā katliņā kausē sviestu uz ļoti mazas uguns. Paralēli sasmalcina krekerus. Sviestu sajauc kopā ar krekeriem un klāj cepamās formas pamatnē. Nopresē tos ar pirkstiem vai lielu karoti. Pa virsu cepumu pamatnei uzber 100 g ķiršu.
  3. Lielā bļodā samaisa krēmsieru ar brūno cukuru un kukurūzas cieti. Pa vienai pievieno olas. Iemaisa arī krējumu. Beidzamo pievieno izkausētu šokolādi. Masu lej formā. Cep krāsnī 1 stundu 45 minūtes.
  4. Kamēr kūka cepas, atlikušos ķiršus savāra ar cukuru. To pievieno pēc garšas. Gatavai kūkai ķiršu savārījumu ielej viducī. Pēc cepšanas kūku atdzesē un, vēlams, liek ledusskapī uz nakti.

Komentāri:

  • Lelde saka:

    Recepte, manuprāt, diezgan neveiksmīga. Šokolādes masa garšīga, bet visu garšu izjauc sāļie krekeri. Un to ir stipri par daudz. Pilnīgi pietiktu ar 150 gramiem. Krekeru vietā labāk likt parastos vai šokolādes Selgas cepumus.