Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Šokolādes siera kūka ar ķiršiem
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
300 g sāļo krekeru
100 g sviesta
500 g Mascarpone krēmsiera
100 g brūnā cukura
10 g kukurūzas cietes
100 g tumšās šokolādes
50 g piena šokolādes
3 olas
150 ml skābā krējuma
300 g skābo ķiršu (var izmantot saldētus)
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 °C temperatūrai. Cepamo formu 20 cm/dm noklāj ar cepamo papīru, malas ietauko ar sviesta gabaliņu vai olīveļļu.
Nelielā katliņā kausē sviestu uz ļoti mazas uguns. Paralēli sasmalcina krekerus. Sviestu sajauc kopā ar krekeriem un klāj cepamās formas pamatnē. Nopresē tos ar pirkstiem vai lielu karoti. Pa virsu cepumu pamatnei uzber 100 g ķiršu.
Lielā bļodā samaisa krēmsieru ar brūno cukuru un kukurūzas cieti. Pa vienai pievieno olas. Iemaisa arī krējumu. Beidzamo pievieno izkausētu šokolādi. Masu lej formā. Cep krāsnī 1 stundu 45 minūtes.
Kamēr kūka cepas, atlikušos ķiršus savāra ar cukuru. To pievieno pēc garšas. Gatavai kūkai ķiršu savārījumu ielej viducī. Pēc cepšanas kūku atdzesē un, vēlams, liek ledusskapī uz nakti.
Recepte, manuprāt, diezgan neveiksmīga. Šokolādes masa garšīga, bet visu garšu izjauc sāļie krekeri. Un to ir stipri par daudz. Pilnīgi pietiktu ar 150 gramiem. Krekeru vietā labāk likt parastos vai šokolādes Selgas cepumus.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Recepte, manuprāt, diezgan neveiksmīga. Šokolādes masa garšīga, bet visu garšu izjauc sāļie krekeri. Un to ir stipri par daudz. Pilnīgi pietiktu ar 150 gramiem. Krekeru vietā labāk likt parastos vai šokolādes Selgas cepumus.