Pamatnei
Virspusei
Glazūrai
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas.
Cepumus smalki sadrupina.
Sviestu izkausē un pielej cepumu drupačām. Pievieno muskatriekstu un visu samaisa.
Iegūto masu liek sagatavotajā formā un izlīdzina. Liek cepeškrāsnī un cep 10 minūtes. Izņem no krāsns.
Traukā liek sierus un ar mikseri sakuļ viendabīgā masā.
Pievieno sāli, cukuru un miltus. Pa vienai pievieno olas un dzeltenumus, turpina kult ar mikseri uz lēniem apgriezieniem, līdz viss sakults viendabīgā masā.
Beidzamo iekuļ skābo krējumu.
Pievieno rīvētu citrona miziņu un sulu. Masai jābūt viendabīgaiun gaisīgai, to nedrīkst “pārkult”.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200° C temperatūrai. Masu lej uz cepumu pamatnes, liek krāsnī uz plāts un cep 10 minūtes. Samazina temperatūru līdz 130 °C un turpina cept vēl ~ 50 minūtes. Krāsni izslēdz, kūku neizņem vēl ~ 2 stundas.
Zemenes noskalo, noņem kauslapas, ogas sagriež šķēlītēs. Ogu šķēlītes rūpīgi kārto uz kūkas.
Pagatavo glazūru pēc instrukcijas uz iepakojuma. Gatavo želeju pārlej pāri ogām. Kūku liek ledusskapī un pirms pasniegšanas atdzesē vismaz 8 stundas.
Komentāri: