Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Šokolādes pīne (babka)
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
250 g piena
2,5 tējkarotes Dr. Oetker sausā rauga
1 ola + 2 olu dzeltenumi
50 g cukura
100 g medus
500 g miltu
140 g sviesta
PILDĪJUMAM
150 g tumšās šokolādes
80 g sviesta
100 g cukura
40 g kakao
Pagatavošana
Raugu samaisa kopā ar pienu un ļauj tam uzbriest.
Bļodā samaisa olas, cukuru un medu, pievieno miltus un piena maisījumu. Visu samīca viendabīgā masā.
Pa nelielam gabaliņam mīklai pievieno sviestu un rūpīgi to iemīca. Kad iegūta viendabīga masa, liek to bļodā, pārklāj ar plēvi un ļauj 30 minūtes atpūsties. Mazliet atkal mīklu pamīca un liek atpakaļ bļodā nostāvēties 2 stundas.
Tikmēr pagatavo pildījumu. Visas sastāvdaļas liek katliņā, maisa un izkausē. Pēc tam atdzesē.
Mīklu liek uz galda, kas nobērts ar miltiem. Izrullē to taisnstūra formā, noklāj visu ar pildījumu, no garākās malas aizrullē to ciet un gareniski pārgriež 2 daļās. No daļām savij tādu kā pīni. Pīni ieloka apaļā cepamajā formā un ļauj uzbriest vēl 1 stundu.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Pirms cepšanas maizi nosmērē ar olu. Cep krāsnī 40–45 minūtes.
Komentāri: