Šokolādes pīne (babka)

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g piena
  • 2,5 tējkarotes Dr. Oetker sausā rauga
  • 1 ola + 2 olu dzeltenumi
  • 50 g cukura
  • 100 g medus
  • 500 g miltu
  • 140 g sviesta

PILDĪJUMAM

  • 150 g tumšās šokolādes
  • 80 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 40 g kakao

Pagatavošana

  1. Raugu samaisa kopā ar pienu un ļauj tam uzbriest.
  2. Bļodā samaisa olas, cukuru un medu, pievieno miltus un piena maisījumu. Visu samīca viendabīgā masā.
  3. Pa nelielam gabaliņam mīklai pievieno sviestu un rūpīgi to iemīca. Kad iegūta viendabīga masa, liek to bļodā, pārklāj ar plēvi un ļauj 30 minūtes atpūsties. Mazliet atkal mīklu pamīca un liek atpakaļ bļodā nostāvēties 2 stundas.
  4. Tikmēr pagatavo pildījumu. Visas sastāvdaļas liek katliņā, maisa un izkausē. Pēc tam atdzesē.
  5. Mīklu liek uz galda, kas nobērts ar miltiem. Izrullē to taisnstūra formā, noklāj visu ar pildījumu, no garākās malas aizrullē to ciet un gareniski pārgriež 2 daļās. No daļām savij tādu kā pīni. Pīni ieloka apaļā cepamajā formā un ļauj uzbriest vēl 1 stundu.
  6. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Pirms cepšanas maizi nosmērē ar olu. Cep krāsnī 40–45 minūtes.