Šokolādes pankūkas

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

3 olas

šķipsna sāls

5 ēdamkarotes cukura

130 g miltu

20 g kakao (rūgtā)

½ tējkarotes dzeramās sodas

160 ml piena

olīveļļa cepšanai

 

karamele

šokolāde

Pagatavošana

 

  1. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumiem pievieno šķipsnu sāls un saputo stingrās putās. Dzeltenumiem pievieno cukuru, labi samaisa, tad pievieno miltus, kakao un sodu, masu sakuļ, līdz tā ir viendabīga. Pievieno pienu un sakuļ vēlreiz. Mīklā uzmanīgi iecilā sakultos olu baltumus.
  2. Uz vidējas uguns pannā uzkarsē olīveļļu, un ar karoti veido mazas pankūkas. Tās griež uz otru pusi brīdī, kad augšpusē mīklā pārsprāgst mazi burbuļi.
  3. Servē ar karameli un sakapātu tumšo šokolādi.