Servēšanai:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200ºC. Ieziež ar sviestu apaļo tortes formu (26 cm diametrā) ar noņemamo malu.
Saputo olas ar cukuru.
Pievieno kakao, samaisa.
Pievieno izkausētu margarīnu un šokolādi (ja ir), un visu samaisa.
Visbeidzot pievieno miltus un atkal visu kārtīgi samaisa. Sanāks pabieza, bet lejamas konsistences mīkla. Mīklu lej formā un liek cepties cepeškrāsnī 200ºC 20 minūtes. Svarīgi ir kūku nepārcept – gatavai tai jābūt ar mazliet mīkstu, sulīgu iekšpusi. Ja ceps ilgāk, kūka pārvērtīsies sausā cepumā.
Kūku nedaudz atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru. Tad to griež gabalos un pasniedz ar saldējumu vai putukrējumu.
MAN TA GARSO SI KUKA KA ESMU TO JAU UZTAISIJUSI 5 REIZES.
Es šo kūku jau esmu taisījusi kādas 4 reizes, tiešām garda, viegli pagatavojama, un vienmēr viesi ir sajūsmā 🙂
Vis sliktāka recepte ko ES esmu lasijusi.Kūka vispār kā suds. Kūka vēl pa saldu un tie kas viņu ēd ir resnas cūkas no meza
Labais, kur tik nikna “mauka madara” (niks ar tāds ciets)? Tu laikam esi kompleksu pilna būtne, un tā Tu izlādējies….gāžot savas samazgas da jebkur netā.
Super puper kūka! Galvenais ir nepārcept, tad ir ideāluma augstākā pakāpe! (: (: (: (:
Lieliska recepte,mana mīļākā kūka,katru gadu mammas dzimšanas dienā cepu!!!
Kādu šokolādi vislabāk likt? (vai tomēr labāk bez šokolādes)?
Var pievienot gan melno gan piena šokolādi. Izmēģināju arī ar balto šokolādi – gan gardi gan vizuāli patīkami.
Ļoti garda kūka un arī viegli pagatavojama.
Es cepu 20min, bet kūka nebija izcepusies, uzliku uz vēl 10min, ceru, ka nepārcepsies un nepaliks sausa
paldies par šo kūku ceru ka būs garšīga
ceru ka neuztaisīšu sausu cepumu
Man viss izdevas ka recepte…paldies
Iesaku izdzēst neglīto komentāru, bojā vidi…
Šo kūku esmu cepusi jau entās reizes, man ļoooti garšo, savā plītī cepu gan nedaudz mazāku laiku. Šodien arī cepšu, šoreiz izmēģināšu kā ir ar saldējumu…mmmm
Arī es cepu kādas minūtes ilgāk kā norādīts receptē. Kūka iznāca vienkārši brīnišķīga!Paldies par recepti!
Ļoti laba recepte, viegli pagaravojama kūka. Pagatavojot šo kūku visi bija sajūsmā….?
Man un manai ģimenei šī kūka ļoti garšoja, šo kūku ir ļoti viegli pagatavot un arī izdekorēt!
Manai ğimenei ļoti garšo šī kūka es viņu cepu jau 5 reizi?
Labākā recepte ever???
Recepte ir perfekta, kūka katru reizi sanāk lieliska, un ciemiņi vienmēr pajautā papildus gabaliņu ??
Paldies, kūka sanāca ļoti garda. Vienīgās izmaiņas receptē, kuras es veicu – liku uz pusi mazāk cukura.
Vai kāds var pateikt, kādā režīmā cept? Ar ventilāciju neko nesabojāšu?
Varu ieteikt cepšanas režīmu – izmantoju formiņu 28cm diametrā un cepu 20min. Pirmās 10min augšas un apakšas režīmā ar ventilatoru, otras 10min ventilatoru izslēdzu. Struktūra sanāca ideāla.
Nevajag satraukties, ka pēc cepšanas, kūkā iedurot kociņu, tā vēl ir mitra, arī pēc izcelšanas tā vēl mazliet “turpina cepties”.
Kļūdījos formas norādē, cepu 21cm formiņā.
Ļooooooti garšīga kūka!!!! Tiešām iesaku 🙂
P.S cepu ~4 min ilgāk, jo kūka nebija vēl izcepusies!
Pieliku gan vairāk melno šokolādi (50gr), nedaudz mazāk cukura un 4 olas, cepu 21 min, PERFEKTA 👌🏽
Man kā šokolādes fanam vnk izcila ☺️ Nedēļas laikā jau 2x esmu uzcepusi un visa ģimene gardu muti notiesājusi 🎊 paldies
Cepu uz 210’, no augshas un apakshas reizē, liku gan pilnīgi uzkarsētā krāsnī 21 min
Es biju skeptiska, bet patiešām izdevās garšīga kūka. Paldies par recepti