Šokolādes kūka

Viegla
līdz 1 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 150 g miltu (jeb puse no lielās tējas krūzes – 300ml)
  • 125 g sviesta vai margarīna un vēl nedaudz formas iesmērēšanai
  • 3 olas
  • 4–6 ēdamkarotes kakao
  • 300 g cukura (jeb 300 ml tējas krūze)
  • 3 šokolādes gabaliņi (no 100 g šokolādes tāfelītes), bet bez šokolādes var arī iztikt

Servēšanai:

  • plombīra saldējums vai putukrējums

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200ºC. Ieziež ar sviestu apaļo tortes formu (26 cm diametrā) ar noņemamo malu.
  2. Saputo olas ar cukuru.
  3. Pievieno kakao, samaisa.
  4. Pievieno izkausētu margarīnu un šokolādi (ja ir), un visu samaisa.
  5. Visbeidzot pievieno miltus un atkal visu kārtīgi samaisa. Sanāks pabieza, bet lejamas konsistences mīkla. Mīklu lej formā un liek cepties cepeškrāsnī 200ºC 20 minūtes. Svarīgi ir kūku nepārcept – gatavai tai jābūt ar mazliet mīkstu, sulīgu iekšpusi. Ja ceps ilgāk, kūka pārvērtīsies sausā cepumā.
  6. Kūku nedaudz atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru. Tad to griež gabalos un pasniedz ar saldējumu vai putukrējumu.
1. pagatavošanas solis
Sokolades kuka-1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200ºC. Ieziež ar sviestu apaļo tortes formu (26 cm diametrā) ar noņemamo malu.

2. pagatavošanas solis
Sokolades kuka-2

Saputo olas ar cukuru.

3. pagatavošanas solis
Sokolades kuka-3

Pievieno kakao, samaisa.

4. pagatavošanas solis
Sokolades kuka-4

Pievieno izkausētu margarīnu un šokolādi (ja ir), un visu samaisa.

5. pagatavošanas solis
Sokolades kuka-5

Visbeidzot pievieno miltus un atkal visu kārtīgi samaisa. Sanāks pabieza, bet lejamas konsistences mīkla. Mīklu lej formā un liek cepties cepeškrāsnī 200ºC 20 minūtes. Svarīgi ir kūku nepārcept – gatavai tai jābūt ar mazliet mīkstu, sulīgu iekšpusi. Ja ceps ilgāk, kūka pārvērtīsies sausā cepumā.

6. pagatavošanas solis
Sokolades kuka-6

Kūku nedaudz atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru. Tad to griež gabalos un pasniedz ar saldējumu vai putukrējumu.

Komentāri:

  • KARLINA saka:

    MAN TA GARSO SI KUKA KA ESMU TO JAU UZTAISIJUSI 5 REIZES.

  • Lelde saka:

    Es šo kūku jau esmu taisījusi kādas 4 reizes, tiešām garda, viegli pagatavojama, un vienmēr viesi ir sajūsmā 🙂

  • Mauka madara saka:

    Vis sliktāka recepte ko ES esmu lasijusi.Kūka vispār kā suds. Kūka vēl pa saldu un tie kas viņu ēd ir resnas cūkas no meza

    • resna cūka no meža saka:

      Labais, kur tik nikna “mauka madara” (niks ar tāds ciets)? Tu laikam esi kompleksu pilna būtne, un tā Tu izlādējies….gāžot savas samazgas da jebkur netā.

  • Jūrita saka:

    Super puper kūka! Galvenais ir nepārcept, tad ir ideāluma augstākā pakāpe! (: (: (: (:

  • Annija saka:

    Lieliska recepte,mana mīļākā kūka,katru gadu mammas dzimšanas dienā cepu!!!

  • Ieva saka:

    Kādu šokolādi vislabāk likt? (vai tomēr labāk bez šokolādes)?

    • Ivita saka:

      Var pievienot gan melno gan piena šokolādi. Izmēģināju arī ar balto šokolādi – gan gardi gan vizuāli patīkami.

  • Luīze saka:

    Ļoti garda kūka un arī viegli pagatavojama.

  • Marta saka:

    Es cepu 20min, bet kūka nebija izcepusies, uzliku uz vēl 10min, ceru, ka nepārcepsies un nepaliks sausa

  • marija antoniete saka:

    paldies par šo kūku ceru ka būs garšīga
    ceru ka neuztaisīšu sausu cepumu

  • ieva saka:

    Man viss izdevas ka recepte…paldies

  • Forši! saka:

    Iesaku izdzēst neglīto komentāru, bojā vidi…

  • Maija saka:

    Šo kūku esmu cepusi jau entās reizes, man ļoooti garšo, savā plītī cepu gan nedaudz mazāku laiku. Šodien arī cepšu, šoreiz izmēģināšu kā ir ar saldējumu…mmmm

  • Inga Brazīlijā saka:

    Arī es cepu kādas minūtes ilgāk kā norādīts receptē. Kūka iznāca vienkārši brīnišķīga!Paldies par recepti!

  • Amanda saka:

    Ļoti laba recepte, viegli pagaravojama kūka. Pagatavojot šo kūku visi bija sajūsmā….?

  • Madara saka:

    Man un manai ģimenei šī kūka ļoti garšoja, šo kūku ir ļoti viegli pagatavot un arī izdekorēt!

  • Agate 11 saka:

    Manai ğimenei ļoti garšo šī kūka es viņu cepu jau 5 reizi?

  • Agate 11 saka:

    Labākā recepte ever???

  • Eva saka:

    Recepte ir perfekta, kūka katru reizi sanāk lieliska, un ciemiņi vienmēr pajautā papildus gabaliņu ??

  • Bite saka:

    Paldies, kūka sanāca ļoti garda. Vienīgās izmaiņas receptē, kuras es veicu – liku uz pusi mazāk cukura.

  • Zane saka:

    Vai kāds var pateikt, kādā režīmā cept? Ar ventilāciju neko nesabojāšu?

  • Monta saka:

    Varu ieteikt cepšanas režīmu – izmantoju formiņu 28cm diametrā un cepu 20min. Pirmās 10min augšas un apakšas režīmā ar ventilatoru, otras 10min ventilatoru izslēdzu. Struktūra sanāca ideāla.
    Nevajag satraukties, ka pēc cepšanas, kūkā iedurot kociņu, tā vēl ir mitra, arī pēc izcelšanas tā vēl mazliet “turpina cepties”.

  • Monta saka:

    Kļūdījos formas norādē, cepu 21cm formiņā.

  • emiii saka:

    Ļooooooti garšīga kūka!!!! Tiešām iesaku 🙂
    P.S cepu ~4 min ilgāk, jo kūka nebija vēl izcepusies!

  • Saiva saka:

    Pieliku gan vairāk melno šokolādi (50gr), nedaudz mazāk cukura un 4 olas, cepu 21 min, PERFEKTA 👌🏽
    Man kā šokolādes fanam vnk izcila ☺️ Nedēļas laikā jau 2x esmu uzcepusi un visa ģimene gardu muti notiesājusi 🎊 paldies

  • Saiva saka:

    Cepu uz 210’, no augshas un apakshas reizē, liku gan pilnīgi uzkarsētā krāsnī 21 min

  • Mairita saka:

    Es biju skeptiska, bet patiešām izdevās garšīga kūka. Paldies par recepti