Šī kūka nav salda un bumbieri bagātīgo šokolāde biskvītu lieliski papildina.
Pamēģiniet augļus izkārtot mīklā vertikāli. Tad tie izskatās īpaši dekoratīvi, gluži kā restorānā.
Bumbierus nomizo. Katliņā lej ūdeni, vīnu, pievieno vaniļas pāksti, brūno cukuru un veselus bumbierus. Vāra zem vāka apmēram 20 minūtes, līdz bumbieri kļuvuši mīksti. Katliņā palikušo šķidrumu turpina vārīt, līdz tas nedaudz sabiezē, sasniedzot mērces konsistenci, un saglabā.
Šokolādi un sviestu izkausē ūdens peldē.
Olas baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumiem pievieno 1 ēdamkaroti cukuru, dzeltenumiem – pārējo. Baltumus saputo līdz tie ir gaisīgi kā mākoņi. Dzeltenumus puto līdz tie kļuvuši gaiši.
Tad mīklai pievieno izkausēto šokolādi un sviestu.
Miltus samaisa kopā ar cepamo pulveri un sāli un iecilā mīklā.
Visbeidot iecilā olu baltumus.
Krāsni sakarsē līdz 180°C temperatūrai. 25cm formu kārtīgi ietauko ar sviestu. Formā lej šokolādes mīklu.
Mīklā dekoratīvi izkārto uz pusēm sagrieztus bumbierus. Ja bumbierus liek vertikāli tos var apklāt ar folliju, lai tie neizžūst.
Kūku cep krāsnī, vidējā nodalījumā 25 minūtes. Pasniedz pārlietu ar vīna mērci.
Komentāri: