Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Šokolādes kūka ar bumbieriem
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
Šokolādes biskvītam:
200 g tumšās šokolādes
200 g sviesta
120 ml atdzesētas melnas kafijas
160 g miltu
½ tējkarotes sodas
šķipsna sāls
30 g kakao
350 g gaiši brūnā cukura
3 olas
100 ml paniņu
Krēmam:
250 g krēmsiera
70 g pūdercukura
2 ēdamkarotes Melnā balzama
100 g sviesta
Dekorēšanai:
2 bumbieri
2 ēdamkarotes brūnā cukura
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 °C temperatūrai. Cepamo formu 24 cm/dm noklāj ar cepamo papīru, sānus iekšpusē nosmērē ar tējkaroti sviesta.
Pagatavo biskvītu. Vidēja lieluma bļodā liek sasmalcinātu šokolādi kopā ar kubiņos sagrieztu sviestu. Trauka saturu izkausē virs karsta ūdens tvaikiem un samaisa. Pievieno kafiju un atkal visu rūpīgi samaisa.
Atsevišķā traukā puto olas, līdz tās kļuvušas gaišas un pufīgas. Pievieno ⅓ cukura un turpina putot, līdz tas izkusis. Olu masai pievieno paniņas un izkausētās šokolādes masu. Visu rūpīgi iecilā.
Tad šķidrajā masā iesijā visas sausās sastāvdaļas – miltus, sodu, kakao, šķipsnu sāls un cukuru. Visu rūpīgi iecilā. Mīklu lej cepamajā formā un cep krāsnī 40 minūtes līdz 1 stundai. Kūka ir gatava, kad, iedurot kociņu tajā pa vidu, tas iznāk ārā pilnīgi tīrs. Pēc cepšanas atdzesē.
Bumbierus nomizo, sagriež un liek katliņā. Pievieno cukuru un vāra, līdz tie kļuvuši mīksti un ieguvuši dzintara nokrāsu.
Pagatavo krēmu. Krēmsieru saputo kopā ar sviestu, pēc tam pievieno balzamu un pūdercukuru, līdz izveidojusies viendabīga masa.
Krēmu smērē uz kūkas, kam virsū liek karamelizētos bumbierus.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: