ŠOKOLĀDES FONDANTI

Viegla
līdz 30 min
12 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g tumšās šokolādes
  • 200 g sviesta + gabaliņš sviesta formu ietaukošanai
  • 200 g brūnā cukura
  • 200 g miltu
  • 4 olas + 4 olu dzeltenumi
  • šķipsna sāls
  • 20 g kakao

Pagatavošana

  1. Mafinu pannu vai speciālas formiņas ietauko ar gabaliņu sviesta. Pēc tam formās ieber kakao, lai tas noklātu sviesta kārtiņu.
  2. Nelielā katliņā liek sviestu un uz nelielas uguns izkausē. Pievieno sasmalcinātu šokolādi, šķipsnu sāls un noņem no uguns. Atstāj šokolādi izkust uz 2 minūtēm. Pēc tam samaisa un atstāj uz brītiņu atdzist.
  3. Lielā bļodā puto olas. Kad tās jau ieguvušas nelielu apjomu, pamazām sāk pievienot cukuru. Kuļ ~ 5–7 minūtes, līdz olas kļuvušas krēmīgas, gaišas un gaisīgas. Pievieno miltus un iemaisa.
  4. Pēdējo pievieno atdzisušo šokolādi. To rūpīgi iecilā, līdz sastāvdaļas sajaukušās. Masu pilda sagatavotajās formiņās, aizpildot tās līdz augšai. Formu liek ledusskapī uz 30 minūtēm līdz 1 stundai.
  5. Tikmēr sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Kad fondanti atdzisuši, cep tos krāsnī 10–12 minūtes, līdz augšpusē izveidojusies kraukšķīga kārtiņa. Pēc cepšanas atdzesē 1–2 minūtes, un fondanti ir gatavi pasniegšanai.
  6. Pasniedz kopā ar gardu saldējumu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: