Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
ŠOKOLĀDES FONDANTI
Viegla
līdz 30 min
12 personām
Sastāvdaļas
200 g tumšās šokolādes
200 g sviesta + gabaliņš sviesta formu ietaukošanai
200 g brūnā cukura
200 g miltu
4 olas + 4 olu dzeltenumi
šķipsna sāls
20 g kakao
Pagatavošana
Mafinu pannu vai speciālas formiņas ietauko ar gabaliņu sviesta. Pēc tam formās ieber kakao, lai tas noklātu sviesta kārtiņu.
Nelielā katliņā liek sviestu un uz nelielas uguns izkausē. Pievieno sasmalcinātu šokolādi, šķipsnu sāls un noņem no uguns. Atstāj šokolādi izkust uz 2 minūtēm. Pēc tam samaisa un atstāj uz brītiņu atdzist.
Lielā bļodā puto olas. Kad tās jau ieguvušas nelielu apjomu, pamazām sāk pievienot cukuru. Kuļ ~ 5–7 minūtes, līdz olas kļuvušas krēmīgas, gaišas un gaisīgas. Pievieno miltus un iemaisa.
Pēdējo pievieno atdzisušo šokolādi. To rūpīgi iecilā, līdz sastāvdaļas sajaukušās. Masu pilda sagatavotajās formiņās, aizpildot tās līdz augšai. Formu liek ledusskapī uz 30 minūtēm līdz 1 stundai.
Tikmēr sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Kad fondanti atdzisuši, cep tos krāsnī 10–12 minūtes, līdz augšpusē izveidojusies kraukšķīga kārtiņa. Pēc cepšanas atdzesē 1–2 minūtes, un fondanti ir gatavi pasniegšanai.
Komentāri: