Šokolādes fadžs

Viegla
ilgāk par 2 h
5 personām

Sastāvdaļas

  • 600 g šokolādes
  • 50 g sviesta
  • 350 g kondensētā piena
  • jūras sāls
  • Dr. Oetker cukura dekori

Pagatavošana

  1. Kvadrātveida formu 20 x 20 cm izklāj ar cepamo papīru.
  2. Lielā karstumizturīgā bļodā liek sakapātu šokolādi, sviestu un lej kondensēto pienu. Bļodu liek virs katliņa ar vārošu ūdeni un silda, līdz šokolāde pilnībā izkususi. Masu kārtīgi izmaisa, lai sastāvdaļas būtu sajaukušās.
  3. Visu lej sagatavotajā formā un mazliet pārkaisa ar jūras sāli un cukura dekorācijām. Liek ledusskapī uz nakti vai vismaz uz 2–3 stundām.
  4. Pirms pasniegšanas fadžu nedaudz patur istabas temperatūrā, lai to vieglāk sagriezt.