Sojšliks un grilēti dārzeņi saldskābā marinādē

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

200 g sojas šķēlīšu

500 g jauno kartupeļu

½ ziedkāposta

1 cukīni

2 paprikas

4 burkāni

1 tējkarote sāls

2 ēdamkarotes garšaugu maisījuma

1 ēdamkarote ķiploku pārslu vai pulvera

 

MARINĀDEI

4 citroni

80 g brūnā cukura

4 daiviņas ķiploku 

200 ml olīveļļas

100 ml gaišās sojas mērces

150 g sīpolloku

Pagatavošana

  1. Divos katliņos lej ūdeni un uzvāra. Vienā kaltiņā liek sāli, garšaugu maisījumu un ķiploku pārslas, pievieno sojas šķēlītes un vāra 5 minūtes. Svarīgi ik pa brītiņam sojas gabaliņus apmaisīt tā, lai virsējie (kas uzpeld virs ūdens) nokļūst arī ūdens apakšā un tie sojas gabaliņi, kas ir apakšā, apmaisās un ir augšā.
  2. Pēc tam sojas šķēlītes nokāš un no sojas stingri izspiež tajā esošo ūdeni.
  3. Visus dārzeņus sagriež lielos gabalos. Otrā katlā verdošā ūdeni liek burkānus, kartupeļus, ziedkāpostus, 3 minūtes pavāra un tad nokāš.
  4. Pagatavo citronu marinādi. Izspiež sulu no citroniem, sagriež sīpollokus (izmanto arī balto daļu), visas marinādes sastāvdaļas liek lielā bļodā un maisa, līdz cukurs izšķīst.
  5. Visus dārzeņus un sojšliku liek lielā traukā, pārlej ar marinādi, kārtīgi samaisa un liek aukstumā marinēties vismaz uz 4 stundām.
  6. Dārzeņus un sojšliku grilē uz iesmiem vai restēm. Marināde izmantojama kā ļoti laba salātu mērce.

Komentāri: