fbpx

Sodas maize

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Šī, iespējams, ir vienkāršākā maizes recepte. Tai nav speciāli jārūgst, tā izmaksā varbūt lētāk nekā maize veikalā, tajā pašā laikā tā ir ļoti garda. Droši var eksperimentēt ar piedevām. Var izvēlēties mīļākos zaļumus, mīklai var pievienot pesto vai pat sēkliņas un riekstus.

Sastāvdaļas

Maizei:

  • 1,5 tējkarotes sodas
  • 1 tējkarote sāls
  • 500 g miltu
  • 30 g cukura
  • 1 ola
  • 500 g paniņu (vai cita veida jogurts)
  • 150 g rīvēta siera (pēc izvēles)
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • šķipsna melno piparu
  • 2 ēdamkarotes sezama sēklu
  • ½ tējkarote muskatrieksts
  • 2 ēdamkarotes kaperi

Sviestam:

  • 500 ml saldā krējuma
  • sāls, garšvielas pēc garšas
  • pēc izvēles var pievienot zaļumus – pētersīļus, dilles, timiānu u.c.

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Apaļā 30 cm/dm formā, katlā vai divās maizes formās ieklāj cepamo papīru.
  2. Bļodā samaisa miltus, garšvielas, sāli, cukuru un sodu. Pievieno olu un paniņas, un maisa, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno kaperus, rīvētu sieru un iecilā to.
  3. Mīklu liek formā. Pārber ar sēkliņām, sāli vai zaļumiem. Ar nazi iegriež svītriņas, un formu liek krāsnī. Cep 35–45 minūtes tvaika režīmā, līdz maizīte kļuvusi zeltaini brūna. Pēc cepšanas atdzesē.
  4. Pagatavo sviestu. Mikserī lej saldo krējumu un puto, līdz tas sadalījies un izveidojies sviests. No sviesta nolej lieko šķidrumu, pievieno tam garšvielas pēc saviem ieskatiem. Pasniedz kopā ar svaigi ceptu maizīti!

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: