Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Snikera saldējums
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
KARAMELEI
200 g cukura
50 ml ūdens
100 ml saldā krējuma
1 tējkarote sāls
SALDĒJUMAM
900 ml saldā krējuma
150 g iebiezinātā piena ar cukuru
100 g sālītu zemesriekstu
100 g šokolādes cepumu
2 Snickers batoniņi
Pagatavošana
Pagatavo karameli. Katliņā ieber cukuru, pievieno ūdeni, un liek visu karsēties. Katla saturu neaiztiek un nemaisa! Kad cukurs karamelizējies un masa ieguvusi dzintara krāsu, uzmanīgi, ļoti lēnām un aktīvi maisot pa daļām pievieno 100 ml saldā krējuma. Šajā brīdī jābūt prātīgam, jo izdalīsies karsts tvaiks. Kad saldais krējums iemaisīts, karameli noņem no uguns. Iemaisa sāli, un noliek malā atdzist.
Saputo saldo krējumu ar iebiezināto pienu vijīgā putukrējumā.
Formas apakšā (pirms tam var ieklāt pārtikas plēvi) ielej nedaudz karameli, izkaisa daļu zemesriekstu un lej pa virsu putukrējuma masu. Pārkaisa sadrupinātus cepumus, sagrieztu batoniņu, zemesriekstus un atkal pārlej ar karameli. Atkal turpina likt pa kārtām putukrējumu un pārējās piedevas, atstājot virskārtai riekstus, karameli un batoniņa gabaliņus.
Liek saldētavā uz nakti sastingt, pārklājot trauku ar pārtikas plēvi.
Komentāri: