Sniega zirņu salāti ar grilētu halloumi sieru un citronu mērci

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g sniega zirņu
  • 20 redīsi
  • 300 g halloumi siera
  • 2 apelsīni
  • olīveļļa

MĒRCEI

  • 1 čilli pipars
  • 1 citrons
  • 100 ml olīveļļas
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • liela šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Halloumi sieru sagriež mazākos gabalos un iemarinē apelsīnu sulā, kam pievienotas 2 ēdamkarotes olīveļļas un sāls. Marinē ~ 20 minūtes.
  2. Sniega zirņus noblanšē ar karstu ūdeni uz 2 minūtēm, pēc tam aplej ar ledaini aukstu ūdeni, tā apturot gatavošanās procesu, lai zirņi saglabātu skaisti koši zaļo krāsu.
  3. Redīsus sagriež plānās ripiņās.
  4. Uz karstas pannas apgrilē halloumi siera gabaliņus 1–2 minūtes no katras puses.
  5. Pagatavo mērci, sakuļot kopā olīveļļu, citronu sulu, smalki sakapātu čili piparu, brūno cukuru un nedaudz sāls.
  6. Zirņus sajauc ar redīsu šķēlītēm, apslaka ar mērci un pāri kārto grilētos siera gabaliņus.