Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Sniega zirņu salāti ar grilētu halloumi sieru un citronu mērci
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
500 g sniega zirņu
20 redīsi
300 g halloumi siera
2 apelsīni
olīveļļa
MĒRCEI
1 čilli pipars
1 citrons
100 ml olīveļļas
1 ēdamkarote brūnā cukura
liela šķipsna sāls
Pagatavošana
Halloumi sieru sagriež mazākos gabalos un iemarinē apelsīnu sulā, kam pievienotas 2 ēdamkarotes olīveļļas un sāls. Marinē ~ 20 minūtes.
Sniega zirņus noblanšē ar karstu ūdeni uz 2 minūtēm, pēc tam aplej ar ledaini aukstu ūdeni, tā apturot gatavošanās procesu, lai zirņi saglabātu skaisti koši zaļo krāsu.
Redīsus sagriež plānās ripiņās.
Uz karstas pannas apgrilē halloumi siera gabaliņus 1–2 minūtes no katras puses.
Pagatavo mērci, sakuļot kopā olīveļļu, citronu sulu, smalki sakapātu čili piparu, brūno cukuru un nedaudz sāls.
Zirņus sajauc ar redīsu šķēlītēm, apslaka ar mērci un pāri kārto grilētos siera gabaliņus.
Komentāri: