PAMATNEI: 180 g cepumu, 75 g sviesta, 50 g cukura, 1 tējkarote Dr. Oetker vanilīna cukura
BISKVĪTAM: 200 g cukura, 1 tējkarote Dr. Oetker vanilīna cukura, 110 g kviešu miltu, 30 g kakao, 1 tējkarote Dr. Oetker cepamā pulvera, 1 tējkarote sodas, šķipsna sāls, 1 ola, 120 g piena, 100 g eļļas, 100 g karsta ūdens
KRĒMAM: 3 olu baltumi, 215 g cukura, 10 g Dr. Oetker vanilīna cukura, 90 g ūdens
Dr. Oetker Ziemassvētku cukura figūriņas dekorēšanai
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Cepumus sasmalcina, tiem pievieno abu veidu cukurus un izkausētu sviestu. Visu samaisa.
Mafinu pannu izklāj ar mafinu papīriņiem. Katrā formiņā ieber pa 1 kārtīgai ēdamkarotei cepumu drupaču. Tas nekas, ka drupačas paliek pāri, tās noderēs nākamajos soļos. Drupačas formiņās kārtīgi piespiež. Liek cepties uz 7 minūtēm.
Tikmēr pagatavo biskvītu. Vienā bļodā samaisa visas sausās sastāvdaļas. Otrā bļodā samaisa visas slapjās sastāvdaļas, izņemot ūdeni. Abu bļodu saturu samaisa, līdz iegūta viendabīga masa. Pievieno karstu ūdeni, un visu samaisa.
Biskvīta masu pilda virsū cepumu pamatnei. Liek cepties uz 20–22 minūtēm. Atdzesē.
Pagatavo meringu. Katliņā ieber abu veicu cukurus, pievieno ūdeni un liek karsēties līdz 118 ºC temperatūrai. Kad sīrups sasniedzis 112 ºC temperatūru, sāk putot olbaltumu. Tam jābūt vieglās, baltās putās. Tievā strūkliņā pievieno sīrupu un turpina putot vidēji lielā ātrumā apmēram 3–5 minūtes, līdz masa ir vijīga.
Meringu liek konditorejas maisiņā un uzspiež uz kapkeikiem. Ņem degli un viegli to apdedzina.
Komentāri: