Smiltsērkšķu sorberts

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg smiltsērkšķu
  • 250 g cukura
  • 250 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Katliņā ber cukuru un ūdeni un vāra, līdz cukurs pilnībā izkusis un ūdens uzvārījies. Vāra vēl mazliet, līdz izveidojies sīrups. Noņem no uguns un pievieno smiltsērkšķus. Visu sablendē un izspiež caur sietu, lai tiktu vaļā no sēkliņām (ja ir vēlēšanās).
  2. Masu atdzesē līdz istabas temperatūrai un lej aukstumizturīgā traukā (kam pietiek vietas saldētavā) vai izmanto saldējuma pagatavošanas iekārtu.
  3. Liek saldētavā un ik pa 30 minūtēm ar putojamo slotiņu samaisa, līdz sorberts sasalis.

Komentāri: