Smiltsērkšķi sevī glabā desmitiem vitamīnu, un, papildinot tos ar aso čili, iegūstam sildošu un ļoti, ļoti veselīgu dzērienu drēgnajam rudens laikam.
Dzērienam
Cepumiem
Pagatavo mīklu cepumiem. Bļodā sajauc abus miltus, cukuru un timiāna lapiņas. Pierīvē aukstu sviestu. Ar rokām visu drupina un mīca, līdz iegūta rīvmaizei līdzīga konsistence. Pievieno un vienmērīgi iemīca olu. Saveļ bumbu, ko ietin pārtikas plēvē un noliek uz pusstundu aukstumā.
Mīklu izveltnē, izspiež nelielus aplīšus.
Cepumiņus cep 200°C temperatūrā 7–10 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.
Pagatavo dzērienu. Citrusaugļus sagriež plānās šķēlītēs. Katliņā liek ~ ⅔ smiltsērkšķu ogu, pusi sagriezto citrusaugļu un kanēļa standziņu. Pārējās ogas un augļus atstāj vēlākam laikam. Pievieno medu pāris šķēlītes čili bez sēkliņām un ūdeni. Vāra ~ 20 minūtes.
Gatavo dzērienu izkāš caur sietu un lej termosā vai stikla karafē. Dzērienā saber pārējās ogas un citrusaugļu šķēlītes. Pasniedz karstu kopā ar cepumiņiem.
Komentāri: