SKRUZDĖLYNAS

Prasa meistarību
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 180 g kviešu miltu
  • 2 liela izmēra olas
  • 70 g skābā krējuma

MĒRCEI

  • 170 g medus
  • 15 g skābā krējuma
  • 15 g sviesta

 

  • 1 ēdamkarote magoņu
  • milti mīklas rullēšanai
  • 500 ml eļļas mīklas fritēšanai

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā ber miltus, pievieno olas un skābo krējumu, sastāvdaļas sajauc un ar rokām samīca viendabīgā mīklā.
  2. Mīklu sadala trīs daļās, ko pa vienai liek uz galda, kas apbērts ar miltiem, un mīklu izrullē gandrīz caurspīdīgi plānu. Mīklu sagriež dažāda garuma un platuma strēmelēs taisnstūra formā.
  3. Katliņā lej eļļu, to uzkarsē un, iemetot nelielu mīklas piciņu, pārbauda, vai tā kārtīgi sakarsusi un mīkla gatavojas.
  4. Eļļā liek 3–4 mīklas strēmeles, un tās gatavo no abām pusēm zeltaini brūnas, tad no eļļas izņem un novieto uz papīra dvieļiem. Tā pagatavo visu mīklu.
  5. Pagatavo medus glazūru. Katliņā lej medu, pievieno sviestu, skābo krējumu un, sastāvdaļas maisot, karsē, līdz izveidojusies līstošas konsistences sīrups.
  6. Mīklas strēmeles pa vienai mērc sīrupā un kārto citu virs citas lielā kaudzē, beigās strēmeļu torni apber ar magonēm.