Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
SKRUZDĖLYNAS
Prasa meistarību
līdz 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
MĪKLAI
180 g kviešu miltu
2 liela izmēra olas
70 g skābā krējuma
MĒRCEI
170 g medus
15 g skābā krējuma
15 g sviesta
1 ēdamkarote magoņu
milti mīklas rullēšanai
500 ml eļļas mīklas fritēšanai
Pagatavošana
Lielā bļodā ber miltus, pievieno olas un skābo krējumu, sastāvdaļas sajauc un ar rokām samīca viendabīgā mīklā.
Mīklu sadala trīs daļās, ko pa vienai liek uz galda, kas apbērts ar miltiem, un mīklu izrullē gandrīz caurspīdīgi plānu. Mīklu sagriež dažāda garuma un platuma strēmelēs taisnstūra formā.
Katliņā lej eļļu, to uzkarsē un, iemetot nelielu mīklas piciņu, pārbauda, vai tā kārtīgi sakarsusi un mīkla gatavojas.
Eļļā liek 3–4 mīklas strēmeles, un tās gatavo no abām pusēm zeltaini brūnas, tad no eļļas izņem un novieto uz papīra dvieļiem. Tā pagatavo visu mīklu.
Pagatavo medus glazūru. Katliņā lej medu, pievieno sviestu, skābo krējumu un, sastāvdaļas maisot, karsē, līdz izveidojusies līstošas konsistences sīrups.
Mīklas strēmeles pa vienai mērc sīrupā un kārto citu virs citas lielā kaudzē, beigās strēmeļu torni apber ar magonēm.
Komentāri: