Sīpolu zupa

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg sīpolu
  • 1 lauru lapa
  • pāris timiāna zariņu
  • ½ tējkarotes melno piparu
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1–1,5 litri ūdens
  • 1 Galina Blanca liellopu buljona kubiņš
  • 50 g rīvēta cietā siera
  • baltmaize
  • olīveļļa un sviests cepšanai
  • 50 g bekona + dekoram

Pagatavošana

 

  1. Katliņā ielej olīveļļu, uz nelielas uguns uzkarsē un ieliek gabaliņu sviesta. Pievieno šķēlītēs sagrieztus sīpolus. Rūpīgi apcep, ik pa brīdim (pēc 1–2 minūtēm) apmaisot.
  2. Pēc tam katlam uzliek vāku, un sīpolus sautē, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni, mīksti un caurspīdīgi.
  3. Kad sīpoli sasautējušies, tiem pievieno miltus, ko uzreiz iemaisa, pievieno lauru lapu, aromātiskos garšaugus, piparus, ūdeni, smalki sagrieztu bekonu un buljona kubiņu.
  4. Zupu vāra vēl 20 minūtes, līdz tā ir sabiezējusi un ieguvusi smeķīgu garšu. Sāli un vēl piparus pievieno pēc garšas.
  5. Kad zupa gatava, to salej karstumizturīgos traukos, trauka virspusē liek apgrauzdētu maizes šķēlīti, visu pārber ar rīvētu sieru un liek krāsnī ar ieslēgtu grila režīmu uz 1 minūti jeb tik ilgi, kamēr siers izkusis un zupas virspuse ieguvusi zeltainu nokrāsu.

 

Komentāri: