Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Sīpolu zupa
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
1 kg sīpolu
1 lauru lapa
pāris timiāna zariņu
½ tējkarotes melno piparu
1 ēdamkarote miltu
1–1,5 litri ūdens
1 Galina Blanca liellopu buljona kubiņš
50 g rīvēta cietā siera
baltmaize
olīveļļa un sviests cepšanai
50 g bekona + dekoram
Pagatavošana
Katliņā ielej olīveļļu, uz nelielas uguns uzkarsē un ieliek gabaliņu sviesta. Pievieno šķēlītēs sagrieztus sīpolus. Rūpīgi apcep, ik pa brīdim (pēc 1–2 minūtēm) apmaisot.
Pēc tam katlam uzliek vāku, un sīpolus sautē, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni, mīksti un caurspīdīgi.
Kad sīpoli sasautējušies, tiem pievieno miltus, ko uzreiz iemaisa, pievieno lauru lapu, aromātiskos garšaugus, piparus, ūdeni, smalki sagrieztu bekonu un buljona kubiņu.
Zupu vāra vēl 20 minūtes, līdz tā ir sabiezējusi un ieguvusi smeķīgu garšu. Sāli un vēl piparus pievieno pēc garšas.
Kad zupa gatava, to salej karstumizturīgos traukos, trauka virspusē liek apgrauzdētu maizes šķēlīti, visu pārber ar rīvētu sieru un liek krāsnī ar ieslēgtu grila režīmu uz 1 minūti jeb tik ilgi, kamēr siers izkusis un zupas virspuse ieguvusi zeltainu nokrāsu.
Zupa laba, bet ūdenes par daudz, bekons un siers lieki. Nevarēs izjust sīpolu zupas garšu. Lauru lapu arī neliktu. Bet zupa laba