Sīpolu marmelāde

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg sīpolu
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 150 g aveņu
  • 1 ēdamkarotes etiķa (ābolu vai balzametiķa)
  • 150 g Dansukker ievārījuma cukura “Slaidais”
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Sīpolus nomizo un sagriež smalkās šķēlītēs. Katlā lej eļļu un sakarsē. Apcep sīpolus viegli brūnus, un nogriež uguni uz minimālo.
  2. Katlam uzliek vāku, un ļauj sīpoliem sautēties, līdz tie kļuvuši mīksti un caurspīdīgi. Pievieno etiķi, sāli un avenes un karsē vēl 15 minūtes. Pēdējo pievieno ievārījuma cukuru, un uz nelielas uguns vāra sīpolus vēl 15 minūtes.
  3. Gatavo sīpolu marmelādi pilda burciņās un aizvāko.