Sīpolu galete

Viegla
līdz 2 h
6 personām

Vēlies pagatavot īstu franču recepti ar kraukšķīgu sviesta mīklu? Sīpolu galete ar spinātiem un sieru noteikti ir labs sākums. #piegalda

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 110 g sviesta
  • 150 g miltu
  • šķipsna sāls
  • 2–3 ēdamkarotes ūdens
  • 1 tējkarote etiķa

Pildījumam:

  • 2 – 3 šalotes sīpoli (var izmantot arī violetos sīpolus)
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sauja spinātu
  • 30 g cietā siera
  • 100 g kazas siera

Pagatavošana

  1. Sviestu saspaida kopā ar miltiem un sāli, līdz izveidojas smilšveida konsistence. Pievieno ūdeni un etiķi. Saspaida atkal visu kopā, un, ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni, līdz mīkla turas bumbā. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz vismaz 1 stundu. Ja iespējams, uz nakti.
  2. Sagatavo pildījumu. Sīpolus un ķiploku sagriež smalkās ripiņās. Uz pannas lej eļļu, uzkarsē, un tajā apcep sīpolus un ķiplokus. Uz mazas uguns ļauj mazliet karamelizēties, beigās pievieno spinātus. Iemaisa un mazliet pasautē tos. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pēc tam noņem no uguns un nedaudz atdzesē.
  3. Mīklu liek starp diviem cepamajiem papīriem un izrullē. Kad iegūts nepieciešamais lielums, pa vidu saliek pildījumu, sadrupina kazas sieru, pārber ar rīvētu cieto sieru, un smilšu mīklas malas aizloka ciet.
  4. Krāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai, izmantojot tvaika režīmu.
  5. Cep krāsnī 25–30 minūtes, līdz pīrāgs ir kļuvis zeltaini brūns.

Komentāri: