Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Sīpolu galete
Viegla
līdz 2 h
6 personām
Vēlies pagatavot īstu franču recepti ar kraukšķīgu sviesta mīklu? Sīpolu galete ar spinātiem un sieru noteikti ir labs sākums. #piegalda
Sastāvdaļas
Mīklai:
110 g sviesta
150 g miltu
šķipsna sāls
2–3 ēdamkarotes ūdens
1 tējkarote etiķa
Pildījumam:
2 – 3 šalotes sīpoli (var izmantot arī violetos sīpolus)
2 ķiploka daiviņas
sauja spinātu
30 g cietā siera
100 g kazas siera
Pagatavošana
Sviestu saspaida kopā ar miltiem un sāli, līdz izveidojas smilšveida konsistence. Pievieno ūdeni un etiķi. Saspaida atkal visu kopā, un, ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni, līdz mīkla turas bumbā. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz vismaz 1 stundu. Ja iespējams, uz nakti.
Sagatavo pildījumu. Sīpolus un ķiploku sagriež smalkās ripiņās. Uz pannas lej eļļu, uzkarsē, un tajā apcep sīpolus un ķiplokus. Uz mazas uguns ļauj mazliet karamelizēties, beigās pievieno spinātus. Iemaisa un mazliet pasautē tos. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pēc tam noņem no uguns un nedaudz atdzesē.
Mīklu liek starp diviem cepamajiem papīriem un izrullē. Kad iegūts nepieciešamais lielums, pa vidu saliek pildījumu, sadrupina kazas sieru, pārber ar rīvētu cieto sieru, un smilšu mīklas malas aizloka ciet.
Krāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai, izmantojot tvaika režīmu.
Cep krāsnī 25–30 minūtes, līdz pīrāgs ir kļuvis zeltaini brūns.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: