Siltie lapu kāpostu salāti ar saldo kartupeli un Indijas riekstiem

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g lapu kāposta
  • 2 nelieli saldie kartupeļi
  • 4 mazi svaigai gurķi
  • 80 g Indijas riekstu
  • 120 g fetas siera
  • olīveļļa cepšanai
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Saldo kartupeli nomizo, sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs, apslaka ar eļļu, pārkaisa nedaudz sāls un liek krāsnī cepties 20 minūtes.
  2. Kad kartupelis izcepies, cepampannā liek Indijas riekstus, pārkaisa ar šķipsnu sāls un cep krāsnī 12 minūtes.
  3. Lapu kāpostam izgriež kātiņu un lapas saplēš mazākos gabaliņos. Pannā uzkarsē tējkaroti eļļas un liek cepties lapu kāpostus. Nemitīgi maisot, lapu kāpostus cep 4 minūtes, līdz tas paliek mīkstāks.
  4. Uz šķīvja liek lapu kāpostus, pa virsu kārto saldā kartupeļa šķēles un gabaliņos sagrieztu gurķi. Pārkaisa ar grauzdētajiem Indijas riekstiem un sadrupinātu fetas sieru. Salātus apslaka ar pavisam nedaudz eļļas un pasniedz.