Siltie dārzeņu salāti ar sinepēs marinētu tītara fileju

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g tītara filejas
  • 3 ēdamkarotes Dižonas sinepju
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 vidējs cukīni
  • 1 liels puravs
  • 200 g Briseles kāpostu
  • 200 g vārītu biešu
  • 3 zariņi timiāna
  • 70 g žāvētu dzērveņu
  • 30 g sviesta
  • 20 ml olīveļļas
  • sāls
  • 5 ēdamkarotes graudu sinepju
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 50 g ķirbju sēklu

Pagatavošana

  1. Tītaru var marinēt iepriekšējā vakarā un atstāt ledusskapī, lai garša būtu izteiktāka. Tītaru sagriež 2 cm biezās šķēlēs, liek traukā, pievieno sinepes, medu, visu apmaisa un liek ledusskapī.
  2. Briseles kāpostus noskalo, cukīni sagriež 4 cm garos salmiņos, bietes sagriež 4–6 daļās, visu ber uz cepamās pannas, apslaka ar olīveļļu, pārber sāli un pieliek timiāna zariņus. Liek cepties 200 ºC temperatūrā uz 30 minūtes.
  3. Uzkarsētā pannā ar sviestu liek cepties ripiņās sagrieztu puravu. Cep tik ilgi, kamēr puravs palicis spīdīgs, tad pievieno dzērvenes. Kad visi dārzeņi ir izcepušies, visus liek uz pannas pie puraviem un kopā apcep.
  4. Uzkarsē pannu, uzlej eļļu un liek cepties tītara filejas gabalus. Cep, kamēr abas puses brūnas.
  5. Traukā ieliek graudu sinepes un pievieno 2 ēdamkarotes eļļas, visu rūpīgi apmaisa.
  6. Traukā liek siltos salātus, pa virsu liek mērci un tītara filejas, pārber ar ķirbju sēklām.

Komentāri: