Siermaizes ar bumbieri, šķinķi un valriekstiem

Viegla
līdz 30 min
3 personām

Sastāvdaļas

6 šķēles tumšās čabatas
1 bumbieris
6 šķēles karsti kūpināta cūkgaļas šķinķa
2 tējkarotes sviesta
100g Dziugas Mild, 12 mēnešus nogatavināta siera
1 tējkarote medus
sauja valriekstu
sauja sinepju dīgstu

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē 200 grādu karstu.
  2. Bumbieri sagriež plānās šķēlītēs, sieru sarīvē uz smalkās rīves
  3. Maizes šķēles apziež ar sviestu, pāri liek šķinķi, bumbieri un bagātīgi pārkaisa ar sieru.
  4. Karstmaizes liek krāsnī un cep 10 minūtes, pasniedz un ēd karstas, pārkaisītas ar sasmalcinātiem valriekstiem, sinepju dīgstiem un pārlietas ar drusciņ medu.