Der zināt:
Suflē trauciņus liek uz iepriekš plītī sasildītas cepamās pannas, kurā var ieliet nedaudz ūdens. Trauciņus liek siltā ūdenī un cep cepeškrāsnī, cepšanas laikā nevirinot plīts durvis.
Variācijas par tēmu:
Gatavojot suflē, masai var pievienot 50 g kūpināta laša un nedaudz smalki sakapātu zaļumu, kā arī sēnes, spinātus u.c. piedevas pēc izvēles.
Sīpolu un burkānu notīra, noskalo un liek katliņā. Pievieno lauru lapas, virces un pielej pienu. Liek karsēties. Kad piens ir uzvārījies, izslēdz liesmu, katliņam uzliek vāku un tur 10 minūtes, lai pienā “savelkas” garšvielas.
Uz vidēji rupjas rīves atsevišķi sarīvē sierus.
Cepamās veidnītes iesmērē ar eļļu.
Veidnītes izkaisa ar rīvēto parmezāna sieru.
Nelielā katliņā izkausē sviestu.
Kad sviests ir izkusis, pievieno sinepes, piparus, miltus un ātri samaisa, lai neveidotos kunkuļi.
Lēnām pielej iepriekš sagatavoto un izkāsto pienu.
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Kad masa ir nedaudz padzisusi, iekuļ olu dzeltenumus un sarīvēto Čedaras sieru. Ar koka karoti vai putojamo slotiņu samaisa viendabīgā masā.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un lēnām pievieno sagatavotajai siera masai.
Formiņās 2/3 tilpumā lej suflē masu un liek cepties ~ 20 minūtes.
Cepšanas laikā plīts durvis neatver, jo tad suflē masa “necelsies”.
Komentāri: