Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Siera mērce un zaļo zirnīšu pastēte
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
1–2 iepakojumi “Hanzas maiznīcas” plēšamriku
ZAĻO ZIRNĪŠU PASTĒTEI
400 g saldētu zaļo zirnīšu
2 daiviņas ķiploku
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 šalotes sīpols
sāls
pipari
SIERA MĒRCEI
½ ēdamkarotes miltu
1 ēdamkarote sviesta
250 ml piena
150 g Čedaras siera
½ tējkarotes kūpinātas paprikas
sāls
pipari
Pagatavošana
Pagatavo zaļo zirnīšu pastēti. Pannā lej mazliet olīveļļas un uz vidējas uguns apcep sakapātu šalotes sīpolu un ķiplokus, līdz tie ir caurspīdīgi.
Pievieno zaļos zirnīšus, tos sautē katliņā aptuveni 15–20 minūtes.
Visu liek blenderī un sablendē viendabīgā masā.
Ja masa šķiet par biezu, var pievienot nedaudz ūdens vai saldā krējuma, līdz iegūta vēlamā konsistence.
Pēc garšas pievieno garšvielas.
Pagatavo siera mērci. Katliņā uz vidējas uguns izkausē sviestu, tad pievieno miltus un visu labi samaisa.
Karsē aptuveni 1–2 minūtes, līdz masa viegli burbuļo.
Ņem nost no uguns un, nepārtraukti maisot, pievieno pienu. Liek atpakaļ uz uguns un karsē aptuveni 5 minūtes, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezējusi.
Ņem nost no uguns un iemaisa rīvētu sieru, līdz tas pilnībā izkusis.
Pēc garšas pievieno sāli, piparus un kūpināto papriku.
Komentāri: