Siera mērce un zaļo zirnīšu pastēte

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 1–2 iepakojumi “Hanzas maiznīcas” plēšamriku

ZAĻO ZIRNĪŠU PASTĒTEI

  • 400 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 šalotes sīpols
  • sāls
  • pipari

SIERA MĒRCEI

  • ½ ēdamkarotes miltu
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 250 ml piena
  • 150 g Čedaras siera
  • ½ tējkarotes kūpinātas paprikas
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Pagatavo zaļo zirnīšu pastēti. Pannā lej mazliet olīveļļas un uz vidējas uguns apcep sakapātu šalotes sīpolu un ķiplokus, līdz tie ir caurspīdīgi.
  2. Pievieno zaļos zirnīšus, tos sautē katliņā aptuveni 15–20 minūtes.
  3. Visu liek blenderī un sablendē viendabīgā masā.
  4. Ja masa šķiet par biezu, var pievienot nedaudz ūdens vai saldā krējuma, līdz iegūta vēlamā konsistence.
  5. Pēc garšas pievieno garšvielas.
  6. Pagatavo siera mērci. Katliņā uz vidējas uguns izkausē sviestu, tad pievieno miltus un visu labi samaisa.
  7. Karsē aptuveni 1–2 minūtes, līdz masa viegli burbuļo.
  8. Ņem nost no uguns un, nepārtraukti maisot, pievieno pienu. Liek atpakaļ uz uguns un karsē aptuveni 5 minūtes, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezējusi.
  9. Ņem nost no uguns un iemaisa rīvētu sieru, līdz tas pilnībā izkusis.
  10. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un kūpināto papriku.